Family Bell-schoolbel toegevoegd aan Google Assistent

05 augustus 2020 2 Minuten 0 Reacties
Google Bell

Google Assistent heeft er een nieuwe mogelijkheid bij, die helemaal past in de huidige maatschappij. Het gaat om de optie Family Bell, om een schoolbel te laten klinken, eventueel alleen in een specifieke kamer of kamers.

Juist nu kinderen over de hele wereld thuis aan hun schoolwerk moeten, heeft Google Assistent verschillende nieuwe opties gekregen die geheel daarop gericht zijn. Eén van die dingen is de Family Bell. Deze is ideaal voor het nabootsen van de “echte” school: je kunt hem de hele dag op bepaalde tijdstippen instellen en dan laat hij op elk ingesteld moment weten dat het tijd is voor iets.

Family Bell voor Google Assistent

“Iets” kan vanalles zijn: hij kan aangeven dat het tijd is voor een nieuwe online les of leestijd. Je kunt ook instellen dat het tijd is voor een snack of simpelweg bedtijd. Het is dus niet alleen een schoolbel, maar sowieso een leuke manier om kinderen erop te wijzen dat het tijd is voor iets: zeker kinderen die zelf niet kunnen klokkijken.

Een andere optie die naar Google Assistent komt, dat specifiek Uitzenden. Dat Uitzenden (Broadcasting in het Engels) is een optie waardoor je heel gericht een bepaalde melding in een bepaalde kamer kunt laten afgaan. Je kunt verschillende schoolbellen laten afgaan in verschillende ruimtes, waardoor je je kinderen die kunnen lezen op afstand kunt laten weten wat de bedoeling is. Dit doe je door te zeggen: “Hey Google, broadcast to the living room, dinner is ready”.

Alleen in Engelssprekende landen

Die Family Bell instellen is ook niet moeilijk. Je hoeft hiervoor alleen “Hey Google” te zeggen en vervolgens: “Create a Family Bell”. Helaas werkt dit nog niet in de Nederlandse taal. De Family Bell kan alleen worden gebruikt in de Verenigde Staten, Canada, Australië, India en het Verenigd Koninkrijk. Kortom: Engelssprekende landen. Of we hem nog in Nederland gaan krijgen, dat is op dit moment onbekend. Wel is bekend dat het werkt op slimme displays en slimme speakers met Google Assistent erop.

Er zijn meer kinderopties naar de Engelse Google Assistent onderweg, maar ook alleen in de bovengenoemde landen. Zo kun je zeggen in het Engels: “Hey Google, start the school day” waardoor er een schoolthema in het beeldscherm te zien is. Daarnaast speelt de Assistent geluiden af die klinken zoals een school, dus kinderen die in hun kluisjes rommelen en überhaupt het geluid van andere kinderen. De slimme lichten kunnen zelfs meedoen, als je dat zo instelt. Ook leuk: je kunt Google vragen naar het dier van de dag, waarbij er leuke feitjes worden verteld over een bepaald dier en er ook nog een dagelijkse uitdaging te doen is.

Reacties (0)