Google Assistent kan voortaan ook gezichten herkennen

29 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
nest-hub-max-afbeelding

Google heeft Face Match uitgerold naar sommige gebruikers van de Google Assistent, waardoor gezichten herkend kunnen worden. Mogelijk heeft het bedrijf dit nu alvast gedaan omdat waarschijnlijk de Google Nest Hub Max over enkele weken aangekondigd wordt.

Google Assistent krijgt Face Match

De verwachting is dat Google over enkele weken de Google Nest Hub Max presenteert. En omdat wordt gedacht dat daar een camera op aanwezig is, zie de bovenstaande afbeelding afkomstig van de Google-site, wordt de Google Assistent nu alvast voorzien van een nieuwe functie die daarop inspeelt: Face Match. Met Face Match weet de Nest Hub Max wie er voor het smart display staat. De functie lijkt vooralsnog alleen uitgerold te worden naar mensen die gebruikmaken van de bètaversie van de Google-applicatie.

Wanneer Face Match straks naar iedereen uitgerold wordt, dan tref je hem aan binnen de instellingen van de Google Assistent, tussen Voice Match en Bediening voor in huis. Wanneer je op de functie tapt, dan krijg je een uitleg van wat het doet. Ook kun je een gezicht registreren, maar dat werkt op moment van schrijven nog niet. Dat komt doordat de Google Nest Hub Max momenteel het enige apparaat is dat Face Match ondersteunt en aangezien het nog niet te koop is, werkt de functie niet naar behoren. Het wachten is nu op de aankondiging.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)