Google Assistent kan acties inplannen en lampen bedienen op specifieke tijden

23 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-assistent-groot

De Google Assistent kan tegenwoordig commando's met betrekking tot je smarthome ook op een later moment uitvoeren, laat Google weten.

Google Assistent kan commando’s inplannen

Wanneer je een slimme speaker of stemassistent, zoals de Google Assistent, in huis hebt staan, dan weet je dat het handig is die dingen te gebruiken voor het laten uitvoeren van bepaalde acties. Het gaat wel altijd om acties die dan meteen uitgevoerd moeten worden. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen: “Hey Google, zet de verwarming over een kwartier op 15 graden”. Daar komt nu verandering in, aangezien Google die mogelijkheid wel toegevoegd heeft.

Die optie wordt nu uitgerold naar gebruikers. Op moment van schrijven is het niet duidelijk of dit alleen voor de Engelssprekende Google Assistent is of ook geldt voor de Nederlandstalige variant, maar we houden het in de gaten. Met de nieuwe optie is het mogelijk acties in te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om lampen bijvoorbeeld op een specifieke tijd uit te schakelen of een actie na een bepaalde tijd uit te laten voeren. Twee voorbeelden: je kunt vragen of de stemassistent de lampen om elf uur in de avond uit doet en je kunt ook zeggen of de verwarming over een kwartier uit kan.

Staan de lampen nog uit en wil je ze gewoon heel even aan doen, dan kan dat ook. Dan kun je een commando als “Hey Google, doe de lampen aan voor vijf minuten”, gebruiken. De functies zijn niet helemaal nieuw, aangezien ze al in januari, tijdens CES 2020, aangekondigd waren. Zoals gezegd wordt de functionaliteit nu uitgerold, maar kan het dus nog even duren voordat we zeker weten dat Nederlandstalige gebruikers hier ook toegang tot krijgen. Op de website van Google lees je meer over de nieuwe mogelijkheden van de Google Assistent. Daar worden de onderstaande voorbeelden gegeven.

Advertentie

Users can schedule the command to be triggered by specifying a time or duration. For example:

  • “Hey Google, turn on the lights in five minutes.”
  • “Hey Google, turn on the lights at 7 AM.”

Commands can be scheduled for the current day or another day within the next seven day period. For example, users can say:

    • “Hey Google, turn on my coffee maker at 8 AM tomorrow.”
    • “Hey Google, run my sprinkler in a week at 5 PM.”

Let wel: de functie is alleen te gebruiken in combinatie met smarthomeproducten. Je kunt bijvoorbeeld niet vragen of de Google Assistent over een kwartier muziek af kan spelen of een bepaalde routine kan activeren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)