Google Assistent doet het nog altijd beter dan Siri en Alexa

21 december 2018 2 Minuten 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

In een test welke stemassistent momenteel het beste presteert, komt de Google Assistent voor het tweede jaar op rij als beste uit de bus. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de concurrentie niet in een jaar tijd verbeterd is, want dat is wel degelijk het geval.

Google Assistent als beste uit de bus

Loup Ventures heeft, net als vorig jaar, een test uitgevoerd om te bekijken welke stemassistent momenteel als beste functioneert. Het onderzoeksbureau kijkt dan naar de Google Assistent, Amazon Alexa, Siri van Apple en Microsofts Cortana. De assistent van Google komt als beste uit de bus. Er werden achthonderd vragen gesteld, die alle achthonderd goed begrepen werden. 87,9 procent van alle vragen werd ook nog eens correct beantwoord, waardoor deze stemassistent nu op de nummer één plek staat.

Siri van Apple begreep 99,6 procent van alle vragen en had in 74,6 procent van de gevallen het juiste antwoord voor de gebruiker, terwijl Alexa van Amazon in 99 procent van de gestelde vragen snapte wat er werd bedoeld. 72,5 procent van alle vragen werd daarnaast goed beantwoord. Cortana sluit de top vier af met 63,4 procent aan correcte antwoorden, maar daarentegen begreep de stemassistent de vragensteller wel in 99,4 procent van de gevallen. Dat gaat dus slechts om enkele vragen per digitale assistent.

Loup Ventures heeft hiervoor gebruikgemaakt van de Google Home Mini, Amazon Echo, Apple Homepod en Harman Kardon Invoke. Alle achthonderd vragen waren opgedeeld in vijf categorieën. Het is niet zo dat de Google Assistent ook in alle categorieën als beste uit de bus kwam, aangezien Siri van Apple in de categorie Command op de eerste plek terechtgekomen is. Daarnaast waren er nog de categorieën Local, Commerce, Navigation en Information, waar de assistent van Google wel als beste heeft gepresteerd.

Als we kijken naar de cijfers van vorig jaar, dan zijn er goede veranderingen zichtbaar. De stemassistenten zijn daadwerkelijk beter geworden. Zo had de Google Assistent nog 81 procent van de vragen goed (een verschil van bijna zeven procentpunten), terwijl Alexa slechts 64 procent goed had. Siri was destijds nog niet beschikbaar op de Homepod, maar kreeg later de kans om te laten zien wat ze in huis had. In februari had de persoonlijke assistent 52 procent van de vragen goed. Het is goed om te zien dat de assistenten beter worden.

Reacties (0)