Google Assistant ondersteunt nu ook luchtverfrissers en open haarden

27 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

De Google Assistant beschikt al over tal van functies. Een heleboel verschillende apparaten kunnen al aangestuurd worden middels de slimme assistent. Maar zo nu en dan bedenkt Google weer wat nieuwe smart home producten om aan de lijst toe te voegen. Vandaag kunnen we er daar twee van melden.

Google Assistant-ondersteuning

Er zijn twee nieuwe productcategorieën toegevoegd aan Google Assistant. Het gaat om luchtverfrissers en open haarden. Beiden hebben vrij basale ondersteuning en er valt niet heel veel te variëren met de smart home apparaten, zoals bij sommige andere productcategorieën wel kan.

Luchtverfrissers kunnen aan- en uitgezet worden en wisselen tussen verschillende modi. Verder biedt Google geen andere mogelijkheden voor deze productcategorie. Wat open haarden betreft, heeft Google dezelfde functionaliteiten toegevoegd. Ook zij kunnen dus aan- of uitgezet worden, of eventueel in een andere modus gezet worden.

Met deze twee nieuwe productcategorieën is het aantal producten dat Google met zijn Assistant ondersteunt weer gegroeid. Zo kunnen gebruikers – om maar wat te noemen – ook al verlichting, camera’s, koffiezetapparaten, ovens, thermostaten en stofzuigers besturen met de Assistant. Ook begrijpt de Assistant verschillende vragen voor eenzelfde commando. Je kan dus op meerdere manieren vragen of de Assistant bijvoorbeeld je licht aan kan zetten. Dat kan de Assistant dankzij de ingebouwde natural language herkenning.

Reacties (0)