Google Assistant games op je Nest Hub gaan verdwijnen

10 april 2023 1 Minuut 0 Reacties
Review Google Nest Hub 2021 – Sleep 1

De games op je Nest Hub en Nest Hub 2 gaan deze zomer verdwijnen. Het tabblad 'Games' bestaat straks niet meer.

Google stopt met games op je Nest Hub, zo weet website 9to5Google. Alhoewel waarschijnlijk niet veel mensen de games gebruikten, is er nog altijd een speciaal tabblad op het slimme display met zogenaamde Google Assistant games, spellen waar ook je stem een grote rol in speelt. Google gaat volledig stoppen met games op je Nest Hub. Eerder stopte het bedrijf ook al met het updaten van de smart displays van derde partijen. Wat is er aan de hand?

Nest Hub Games

Games gaan in juni verdwijnen

Wie swiped naar het tabblad ‘Games’ op de Nest Hub of Nest Hub 2 ziet al direct een bericht staan: “Games are going away”. Gelukkig blijft het nog wel mogelijk om te vragen naar bijvoorbeeld dierengeluiden. De echte ‘Featured Games’ gaan wel verdwijnen. Dit was sinds 2016 onderdeel van ‘Conversational Actions’ en was de eerste manier voor derde partijen om te ontwikkelen voor de Google Assistant en Nest Hub. Via Interactive Canvas konden ontwikkelaars vervolgens touch input voor games toevoegen. Het tabblad ‘Games’ gaat Google in juni van dit jaar verwijderen waarna de games niet meer beschikbaar zullen zijn. Het gaat hier met name om educatieve games.

Google wil meer focussen op Google Assistant voor Android en ontwikkelaars de mogelijkheid geven om stembediening toe te voegen aan Android-applicaties in plaats van een ervaring te ontwikkelen die alleen op de Nest Hub werkt. Via de zogenaamde ‘App Actions’ kunnen ontwikkelaars straks rechtstreeks stembediening toevoegen aan Android-applicaties en dit zou dan moeten werken op smartphones, tablets, smartwatches, Google/Android TV en zelfs in auto’s.

8.5
Google Nest Hub 2-2
FWD award

Beoordeling
Google Nest Hub 2

Pluspunten
  • Beste slimme display van het moment
  • Sleep Sensing werkt nauwkeurig
  • Veelzijdig
  • Compact en strak design
  • Prima beeld- en audiokwaliteit
  • Google Assistant werkt goed
Minpunten
  • Bladeren door interface vaak nog traag
  • Sleep Sensing wordt betaalde functie
  • Als dedicated muziekspeaker nog te mager
  • Slaapdata wordt in de cloud opgeslagen

Beoordeling Google Nest Hub 2

De Google Nest Hub 2 is net als zijn voorganger een ideaal, compact scherm waarmee je media kunt consumeren, je slimme producten in huis kunt bedienen, persoonlijke informatie kan bekijken en toegang krijgt tot alles dat de Google Assistant maar te bieden heeft. Het nieuwe model voegt daar het analyseren van je slaap aan toe, plus wat kleinigheden als een iets beter geluid, iets betere spraakherkenning en ondersteuning voor gebaren. Is het een wereld van verschil? Nee. De gebaren zijn leuk maar nog vrij basic en gevoelig voor misinterpretaties, de audiokwaliteit is nog niet goed genoeg om als dedicated muziekspeaker te gebruiken,  en de betere spraakherkenning merk je vooral als je wat verder weg van de hub staat. Sleep Sensing is echter wel een toegevoegde waarde en biedt zeer nauwkeurige resultaten, zelfs al ligt er iemand naast je. Let wel dat je hier vanaf volgend jaar waarschijnlijk 10 euro in de maand voor dient te betalen. Ook moet de ondersteuning voor Thread benoemd worden, al heb je daar nu nog niets aan. Als je Sleep Sensing niet nodig denkt te hebben en Thread nog te ver weg is voor je, dan kun je net zo goed voor de eerste generatie Nest Hub gaan, zolang deze nog te koop is. Natuurlijk moet ook de privacy even aangehaald worden: de Sleep Sensing functie kan uitgezet worden, net als de microfoons, maar weet wel dat wanneer ingeschakeld de resultaten van de slaapanalyse op de servers van Google staan. Alles bij elkaar genomen is de Nest Hub 2 nog altijd het beste slimme display dat je momenteel kunt kopen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Google Nest Hub 2

Reacties (0)