Goedkopere Amazon Echo Dot komt ook naar Europa toe

14 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-dot-2

Amazon heeft een nieuwe versie van de Amazon Echo Dot aangekondigd, die dit keer ook in Europa zal worden uitgebracht. De bluetooth-speaker voor in je smart home zal vanaf 26 oktober 2016 verkrijgbaar zijn in Europa.

Amazon Echo Dot komt naar Europa

Amazon lanceerde eerder dit jaar al de Echo Dot, een slimme bluetooth-speaker voor in je smart home. Maar die speaker was zo uitverkocht, mede dankzij het succes van de eerder gelanceerde Amazon Echo, met de Alexa-spraakassistent. Vandaag heeft het online warenhuis echter een tweede generatie van de speaker aangekondigd, die niet alleen kleiner, maar ook goedkoper is dan zijn voorganger. Ook de nieuwe Amazon Echo Dot beschikt over die slimme spraakassistent en kan een centraal punt worden in je smart home.

De nieuwe Echo Dot is straks in de kleuren zwart en wit beschikbaar en beschikt over een betere processor. Daarnaast is het apparaatje slim genoeg om te weten tegen welke Echo je precies in huis praat en zullen niet alle speakers in huis reageren op je stemcommando’s. Wanneer de Amazon Echo Dot precies naar Nederland komt, is helaas niet bekendgemaakt. Wel is de Dot straks beschikbaar in Duitsland, waar je het apparaat kunt kopen voor een prijs vanaf 59,99 euro. De releasedatum staat gepland op 26 oktober 2016.

Ook de originele Echo-speaker zal later dit jaar verkrijgbaar zijn in Europa.

Reacties (0)