Gardena Smart System werkt nu ook met KPN SmartLife

25 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Gardena Smart

Wil je een mooie tuin, maar heb je niet altijd zin om te tuinieren? Het slimme tuinsysteem Gardena Smart System werkt nu ook met KPN SmartLife. Zo kun je veel processen automatiseren en heb je bijna geen omkijken meer naar het verzorgen van je tuin.

Smarthome reikt verder dan alleen het huis zelf, ook in de tuin kun je bepaalde dingen automatiseren. Gardena kwam al in 2016 met het Gardena Smart Garden system. Dit intelligente systeem helpt je om op eenvoudige wijze je tuin te verzorgen en in de gaten te houden en bestaat uit verschillende slimme tuinproducten. Vanaf nu kun je de slimme producten ook toevoegen aan KPN SmartLife.

KPN SmartLife is een app om je huis en tuin mee te bedienen en werkt vanaf nu dus ook samen met het Gardena Smart System. Het Gardena Smart Garden System bestaat uit verschillende producten, waaronder een robotmaaier, Smart System Water Control voor besproeiing van de tuin en de Smart System Sensor, waarmee je via de app de temperatuur, bodemvochtigheid en lichtintensiteit kunt volgen. Het Smart Garden System van Gardena kreeg begin dit jaar al ondersteuning voor Apple HomeKit en IFTTT (If This Then That). Zo kun je onder andere instellen dat je de slimme tuinproducten ’s nachts aan het werk zet om je tuin te verzorgen. Zo heb je geen omkijken meer naar je tuin.

Automatisch de tuin verzorgen

Het Gardena Smart System zorgt ervoor dat producten op elkaar afgestemd kunnen worden en bijvoorbeeld bij bepaalde weersomstandigheden in actie moeten komen. Meet de bodemsensor dat het te droog is? Dan kan het sproeisysteem in actie komen om de tuin te sproeien. Smarthome staat voor gemak, ook in de tuin.

Reacties (0)