Dyson introduceert Dyson WashG1 elektrische dweil

14 mei 2024 3 Minuten 0 Reacties
Dyson WashG1

Dyson introduceert week zijn eerste elektrische dweil: de Dyson WashG1. Het apparaat is ontworpen voor hygiënische reiniging en pakt nat en droog vuil in één keer aan.

Vandaag onthult Dyson zijn nieuwste stofzuigertechnologie, ontworpen om nat en droog vuil in één keer op te zuigen voor een hygiënische reiniging van harde vloeren, in grote ruimtes. Met een schoonwatertank van 1 liter voor vloeren goed voor 290 m² maakt de Dyson WashG1 gebruik van een combinatie van hydratatie-, absorptie- en extractietechnologieën om nat en droog vuil in één keer te verwijderen, waardoor het automatisch wordt gescheiden, zodat het onderhoud hygiënischer is.

Sterk absorberende, tegengesteld draaiende borstels

Twee afzonderlijk aangedreven borstels draaien in tegengestelde richting aan elkaar, terwijl een pomp met pulsmodulatie het water gelijkmatig verdeelt over 26 nauwkeurig gepositioneerde hydratatiepunten, over de volledige breedte van elke borstel.

Elke borstel bestaat uit een absorberende microvezel, met 64.800 vezels per cm2. Deze combinatie van microvezels met hoge dichtheid en consistente toepassing van schoon water zorgt ervoor dat gemorste vloeistoffen worden geabsorbeerd, terwijl droog vuil, afval, ingedroogde vlekken en haar worden omhuld door miljoenen vezels. Door twee borstels aan de voor- en achterkant van de machine te plaatsen, kan je langere tijd op de vlek blijven staan bij elke beweging, voor krachtige en snelle vlekverwijdering.

Scheidingstechnologie

De scheidingstechnologie van Dyson verdeelt vuil en vies water bij de bron, voor een hygiënische verwijdering zonder aanraking. Vuil water wordt uit de borstels gehaald door middel van duurzame extractieplaten, terwijl secundaire borstelstangen met nylon borstelharen vuil van de microvezelborstels verwijderen en het rechtstreeks in een verwijderbare vuilbak werpen.

​De vuilbak is ontworpen met een maaswijdte van 500 micron om vuil water van het grote vuil te scheiden. Aangedreven door een extractiepomp wordt het vuile water onmiddellijk opgevangen in een vuilwatertank met een inhoud van 0,8 liter, zonder dat er groot vuil door de machine kan stromen. Door het vuil in de kop van de machine te houden en het vuile water in een aparte tank, is een eenvoudige en hygiënische afvoer mogelijk. Om het onderhoudsgemak voor gebruikers verder te ondersteunen, is de Dyson WashG1 ontworpen zonder scherpe interne oppervlakken of spleten, om de ophoping van vuil in de machine te helpen verminderen. Beide watertanks zijn ontworpen met grote openingen voor eenvoudig onderhoud en reiniging.

Na gebruik spoelt de zelfreinigende modus beide borstels met schoon water op de hoogste booststand, waardoor het hele systeem wordt doorgespoeld ter voorbereiding op de volgende reiniging.

Hydratatiecontrole

De Dyson WashG1 is ontworpen met hydratatiecontrole tijdens gebruik, waardoor consumenten het vereiste hydratatieniveau kunnen selecteren op basis van het type vuil, de vloer of persoonlijke voorkeur. De lage, gemiddelde en hoge modi werken elk continu zodra ze zijn geselecteerd, om respectievelijk een hoger hydratatieniveau te bieden. Elke modus beschikt ook over drie extra gevoeligheidsinstellingen, zodat eigenaren deze kunnen afstemmen op hun individuele schoonmaakbehoeften. Een aparte boost-modusknop zuivert elke borstel met de maximale hoeveelheid hydratatie wanneer hij wordt ingedrukt, voor het verwijderen van hardnekkig vuil en opgedroogde vlekken.

De borstels bestrijken de volledige breedte van de vloerzuigmond, waardoor reinigen van rand tot rand, tot in de hoeken, mogelijk is. De Dyson WashG1 is ontworpen met twee motoren die in elke microvezelborstel zitten en in tegengestelde richtingen draaien, zodat ze in beide richtingen reinigen.

Voor een optimale wendbaarheid hebben de ingenieurs van Dyson elke motor zo afgesteld dat deze met een consistente snelheid draait in overeenstemming met de geselecteerde hydratatiemodus, waardoor de machine moeiteloos over de vloer kan glijden terwijl het simultaan schoonmaakt. Dankzij de technologie van de Dyson Omni-glide zorgen de zwenkwielen voor extra balans en gewichtsondersteuning, terwijl de lage hoogte van de vloerzuigmond ervoor zorgt dat het gemakkelijk onder meubels kan reiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Dyson WashG1 is verkrijgbaar vanaf augustus voor €699

Reacties (0)