Dit zijn de verschillen tussen de Google Nest Doorbell en de Nest Hello

20 augustus 2021 6 Minuten 0 Reacties
Nest Doorbell

De nieuwe Google Nest Doorbell werkt op een batterij en komt binnenkort uit. Is het tijd om je oude Nest Hello vaarwel te zeggen en het nieuwe model aan te schaffen? In dit artikel vertellen we je alles over de verschillen tussen beide videodeurbellen.

Google heeft op 5 augustus vier nieuwe Nest-producten gepresenteerd, waaronder de nieuwe Nest Doorbell. Deze nieuwe videodeurbel is de opvolger van de Nest Hello die enkele jaren geleden verscheen. Alhoewel opvolger wellicht niet helemaal het juiste woord is. De Nest Hello heet tegenwoordig de Google Nest Doorbell (netvoeding) en de nieuwe videodeurbel is bekend onder de naam Nest Doorbell (batterij). Voor het gemak houden we in dit artikel nog even de naam Nest Hello aan. Ondanks overeenkomsten zijn er ook een flink aantal verschillen tussen beide videodeurbellen te noemen. Ben je in de markt voor een nieuwe videodeurbel? In dit artikel kijken we naar de overeenkomsten en verschillen tussen de nieuwe Nest Doorbell en de Nest Hello.

Installatie

De Nest Hello installeren is in de meeste gevallen niet zo gemakkelijk als bij veel andere videodeurbellen. Je moet dit model bedraad aansluiten (12 tot 24 V AC). Grote kans dat je aan de slag moet met een transformator voor de juiste stroomvoorziening en ook een nieuwe gong is vaak geen overbodige luxe. Een specialist inschakelen voor de installatie van de Nest Hello is in de meeste gevallen dan ook aan te raden. Je kunt meer lezen over de installatie in de review van de Nest Hello.

De nieuwe Nest Doorbell heeft dat probleem niet meer. Dit model werkt op een batterij en dus ben je niet afhankelijk van de stroomvoorziening. Je plaatst deze nieuwe videodeurbel gewoon op je deur of kozijn en hoeft verder niet moeilijk te doen. Wie dat wil kan dit model overigens ook bedraad aansluiten (8-24 V AC, 10 VA, transformator van 50/60 Hz) om ook toegang te krijgen tot je bestaande gong. Wil je dat niet, dan kun je uiteraard ook een Google Nest Mini of bijvoorbeeld de Google Nest Hub als gong gebruiken. Afhankelijk van het aantal gebeurtenissen met bijbehorende opnames gaat de batterij 1 tot 6 maanden mee voordat je deze weer op moet laden. Bij 25 tot 30 gebeurtenissen per dag moet je iedere maand opladen. Bij 2 tot 5 gebeurtenissen per dag gaat de batterij zes maanden mee.

De Nest Doorbell (batterij) is makkelijker zelf te installeren dan de Nest Hello.

Beeldkwaliteit

Verschillen zijn er ook op het gebied van de beeldkwaliteit. De Nest Hello heeft een blikveld van 160 graden met een beeldverhouding van 4:3. De nieuwe Nest Doorbell komt met een blikveld van 145 graden en een beeldverhouding van 3:4.

De Nest Hello heeft een 3-megapixel 2K-kleurensensor van 1/3 inch met 8x digitale zoom. Dit geeft een resolutie van 1.600 bij 1.200 pixels met 30 beeldjes per seconde. Google Nest gebruikt een H.264-codering en ondersteunt HDR bij dit model.

De nieuwe Nest Doorbell heeft een 1,3-megapixelkleurensensor van 8,5 mm met 6x digitale zoom. De resolutie van dit nieuwe model is met 960 bij 1.280 pixels wel een stukje lager dan het bedrade model. Ook hierbij wordt een H.264-codering gebruikt en is er HDR-ondersteuning.

De Nest Hello levert dus de betere beeldkwaliteit van de twee.

Design

Qua design zijn er overeenkomsten te vinden, maar ook verschillen. De Nest Hello is dieper, minder hoog en komt met een witte behuizing en zwarte voorkant. De afmetingen zijn 11,68 cm hoog, 4,32 cm breed en 2,54 cm diep. Het gewicht is 122 gram.

De nieuwe Nest Doorbell is 16 cm hoog, 4,6 cm breed en 2,41 cm diep. Met een gewicht van 206 gram is de nieuwe videodeurbel een stukje zwaarder. Daarnaast is dit model volledig wit, oftewel de kleur ‘sneeuw’ zoals het bedrijf het noemt.

Het is een kwestie van smaak welk model een beter design heeft. Beide modellen zijn weerbestendig, dus dat zal niet de doorslag geven.

Functies

Een groot verschil tussen beide videodeurbellen zijn de 24/7 continue opnames. Deze functie vind je alleen bij de Nest Hello. De nieuwe Nest Doorbell beschikt niet over deze mogelijkheid, maar neemt op bij gebeurtenissen. Uiteraard is nachtzicht en tweewegcommunicatie (praten en luisteren) op beide modellen aanwezig.

De nieuwe Nest Doorbell is veelzijdiger qua meldingen. Beide modellen detecteren beweging en personen, maar de nieuwe Nest Doorbell kan ook pakketjes, voertuigen en dieren onderscheiden.

Via het Nest Aware-abonnement heb je meer mogelijkheden voor je videodeurbel, maar het nieuwe model geeft je meer opties wanneer je geen abonnement wilt afsluiten. Zo krijg je 3 uur aan videogeschiedenis van gebeurtenissen aan de hand van videoclips. De oude Nest Hello laat zonder abonnement enkel 3 uur aan videogeschiedenis van gebeurtenissen zien met stilstaande beelden. In het geval van de Nest Hello is een abonnement dus eigenlijk noodzakelijk, bij de nieuwe Nest Doorbell heb je alsnog video tot je beschikking voor een periode van 3 uur.

Valt de stroom uit? Dan neemt de Nest Doorbell dankzij de ingebouwde batterij nog op bij gebeurtenissen, tot maximaal een uur. De Nest Hello doet het niet meer wanneer de stroom is uitgevallen.

Waar de Nest Hello vanaf het begin met de Nest-app bediend moest worden, daar neemt de Google Home-app steeds meer functies over van de Nest-app. Onlangs zijn er nog twee functies overgeheveld. Op termijn zal de Google Home-app de Nest-app waarschijnlijk volledig vervangen. De nieuwe Nest Doorbell is al volledig op de Google Home-app gericht. Vanuit deze app installeer en bedien je de nieuwe videodeurbel.

De nieuwe Nest Doorbell beschikt dus over veelzijdigere meldingen, doet het nog bij stroomuitval en is zonder abonnement beter te gebruiken. De Nest Hello heeft echter 24/7 continue opnames. Het ligt er dus maar net aan wat je belangrijker vindt in een videodeurbel.

Prijs

Vanaf 24 augustus is de nieuwe Google Nest Doorbell (batterij) verkrijgbaar voor 199,99 euro. De oudere Nest Hello (Nest Doorbell bedraad) blijft voorlopig ook te koop voor 279,99 euro. Kijk voor meer informatie op de Google Store. Naast de Nest Doorbell is de nieuwe Nest Cam ook op 24 augustus verkrijgbaar voor 199,99 euro. Deze werkt ook op een batterij. Op een later moment zal de Nest Cam Floodlight en een nieuwe bedrade Nest Cam uitgebracht gaan worden voor respectievelijk 299,99 en 99,99 euro.

Meer lezen?

Wil je meer achtergronden over smarthome lezen? Kijk dan eens bij Tips en Advies. We testen regelmatig de nieuwste smarthome-producten. Je leest onze nieuwste reviews hier.

Reacties (0)