Devolo introduceert Devolo Magic 2 WiFi Next (mesh-wifi via powerline)

02 juli 2020 3 Minuten 0 Reacties
devolo-magic-wifi-2-next-1

Devolo, fabrikant van verschillende netwerkproducten, heeft de Devolo Magic 2 WiFi Next gepresenteerd voor mesh-wifi via powerline. De nieuwste versie van G.hn, de PLC-standaard, maakt transmissiesnelheden mogelijk van maximaal 2.400 Mbps in de backbone.

Dit is de Devolo Magic 2 WiFi Next

Devolo Magic 2-adapters hebben een bereik van maximaal vijfhonderd meter via het elektriciteitsnet. Elk stopcontact kan dus een toegangspunt worden. De nieuwe multi-user mimo (mu-mimo) moet betere wifiprestaties garanderen dankzij de Magic 2 WiFi Next. De technologie voorziet meerdere apparaten tegelijk van een prima transmissiecapaciteit. Zo is het mogelijk om nieuwe series in 4K te streamen, terwijl iemand anders online gamet, en weer een ander videobelt. Mu-mimo controleert automatisch de wifi-datastromen.

De meshfunctie van de devolo Magic 2 WiFi is nu uitgerust met access point steering. Deze functie maakt automatisch verbinding met de sterkste wifi-hotspot in de buurt, zodat allerlei apparaten in huis netjes verbonden blijven, zelfs wanneer je je door het huis verplaatst. De Mesh-WiFi-functies van de nieuwe devolo Magic 2 WiFi Next worden daarnaast aangevuld met functies als fast roaming, band steering, airtime fairness en config sync (single SSID), waarmee de Magic WiFi-adapters ook al zijn uitgerust.

Fast roaming (client steering) garandeert een snelle verbinding van de clients met de krachtigste wifi-hotspot, maar de activiteit wordt door de client zelf uitgevoerd. Band steering, geïntegreerd in de wifi-adapters van de Magic 2, zorgt ervoor dat alle wifi-clients automatisch verbinding maken met de optimale frequentieband. Als de 2,4GHz-band druk bezet is, schakelen de clients over op de 5GHz-band. Dankzij de airtime-fairness-functie krijgen snelle clients voorrang op het netwerk en worden ze niet langer vertraagd door oudere, tragere clients. Config sync maakt de synchronisatie van wifi-configuratiedata mogelijk met alle Magic-hotspots.

Advertentie

Dankzij wpa3 is de wifi-verbinding extreem goed beveiligd. De huidige beveiligingsstandaard van de WiFi Alliance is gebaseerd op het wpa2-protocol en biedt krachtige bescherming tegen ongewenste toegang dankzij 128-bit-versleuteling. Tegelijkertijd maakt dit het verbinden van nieuwe apparaten met het thuisnetwerk eenvoudiger. Hiervoor is het wel nodig dat de wifi-clients wpa3-versleuteling ondersteunen. wpa2-bescherming blijft beschikbaar voor alle andere clients. Daarnaast is het mogelijk om wpa3 en wpa2 te combineren.

Het installeren van de devolo Magic 2 WiFi Next-adapters moet eenvoudig zijn: steek de ene adapter in het stopcontact, verbind deze met de router via de ethernet-kabel, steek de tweede adapter binnen twee minuten in een ander stopcontact en de adapters maken automatisch verbinding. Tijdens dit proces wisselen ze een geïndividualiseerde beveilings-ID uit, zodat de dataverbinding via het elektriciteitsnet beschermd is. Ook kun je stapsgewijs door de installatie van het devolo-thuisnetwerk lopen met behulp van de installatiewizard.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Magic 2 WiFi Next is nu verkrijgbaar – zowel online als in de winkel – in verschillende varianten. De Starter Kit bevat twee adapters en heeft een adviesprijs van 199,90 euro. De Starter Kit dekt 90 vierkante meter. De Devolo Magic 2 WiFi Next Multiroom Kit dekt grotere ruimten tot 180 vierkante meter. Die kit heeft drie adapters en is verkrijgbaar voor 299,90 euro. Om een bestaand Magic-netwerk uit te breiden, zijn de Next-adapters ook afzonderlijk verkrijgbaar voor 129,90 euro. Devolo biedt drie jaar garantie op al zijn producten.

Reacties (0)