De 5 beste beveiligingscamera’s van 2018 voor in je smarthome

26 december 2018 7 Minuten 0 Reacties
d-link-full-hd-pan-foto-4

Je smarthome beveiligen kan op verschillende manieren, maar de aanschaf van een camera is ongetwijfeld een effectieve methode. Maar welke moet je daar nu voor in huis halen? Dit zijn de vijf beste camera's van 2018.

Of je huis nu helemaal slim is of niet, met een beveiligingscamera binnen of buiten kun je ervoor zorgen dat de spullen, mensen en dieren in huis worden beschermd. Inmiddels hebben we heel wat verschillende soorten camera’s voorbij zien komen en getest op Smarthome Magazine en in dit artikel zetten we de vijf beste beveiligingscamera’s van het afgelopen jaar op een rijtje. Dit kan gaan om camera’s die je binnen of buiten ophangt. Ook kijken we natuurlijk naar de verschillende prijscategorieën. Bekijk het overzicht hieronder.

Nest Cam IQ outdoor

Nadat Nest de IQ Indoor-camera onder meer van een 4k-resolutie had voorzien, was ook de IQ Outdoor-camera aan de beurt. Met een adviesprijs van 379 euro koop je zeker niet de goedkoopste camera, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Zo kan de camera bijvoorbeeld laten weten wanneer er een onbekend persoon wordt gespot, een persoon of huisdier uit elkaar houden en je kun je in combinatie met een abonnement toegang tot nog veel meer slimme mogelijkheden.

Als we alles bij elkaar optellen dan kunnen we stellen dat de Nest Cam IQ outdoor samen met zijn indoor-broertje één van de beste slimme camera’s van dit moment is. Nest scoort erg goed wat betreft de slimme functies als gezichtsherkenning en activiteitszones. Daarbij is de app zeer gebruiksvriendelijk en is de beeldkwaliteit van hoog niveau. Toch zijn er wat minpuntjes te noemen, waaronder het feit dat de adapter deze keer niet weerbestendig is waardoor je – als je de adapter buiten wilt gebruiken – weer een prijzige accessoire moet aanschaffen, bovenop het al forse prijskaartje van 379 euro.

Voor meer informatie kun je ook onze recensie van de Nest IQ Outdoor doornemen.

Netatmo Welcome

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera voor in huis die precies kan zie wie er het huis binnenkomt of verlaat. De Welcome biedt een nachtmodus, 130-graden kijkhoek, opnames in high definition en een gratis opslagoptie aan, in de cloud en op de meegeleverde sd-kaart (wat niet heel vaak voorkomt). Mocht je hebben ingesteld dat de camera jou op de hoogte brengt dat er iemand is binnengekomen, dan kan de camera je ook nog vertellen wie dat precies is. Ook zijn er gelukkig veel mogelijkheden via IFTTT te bewerkstelligen.

 Niet alleen hoef je geen abonnementskosten te betalen (groot pluspunt), ook werkt de gezichtsherkenning zeer goed, leert de camera continu bij, ziet het apparaat er fraai uit en is de beeldkwaliteit uitstekend. Toch is niet alles perfect, met name als het op plaatsing aankomt. De plaatsingsmogelijkheden zijn zeer beperkt door het design en dat maakt de Welcome alleen geschikt voor diegenen die voor aankoop over die plaatsing nadenken en er rekening mee houden.

Voor meer informatie kun je ook onze recensie van de Netatmo Welcome doornemen.

EZVIZ C6T

De EZVIZ is een zeer handige camera die voor een lage prijs veel mogelijkheden het slimme en niet zo slimme huis in brengt. Het apparaat kan reageren op bewegingen en zal dankzij de gemotoriseerde onderdelen daar prima op kunnen reageren. Niet alleen kan de camera naar links en naar rechts draaien, ook is omhoog en omlaag gaan een optie. Dat gebeurt overigens niet alleen automatisch: uniek aan deze camera is de mogelijkheid de lens ook handmatig te bedienen (al kan dat inmiddels ook met de D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera).

Je hoeft geen dure camera voor in huis te kopen om tevreden te zijn over de kwaliteit van de beelden en het aantal mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een simpele camera die doet wat die moet doen, dan is de EZVIZ C6T een hartstikke fijn product waar iedereen mee aan de slag kan gaan. De opties spreken misschien niet allemaal voor zich wanneer je voor de eerste keer de applicatie opent, maar nadat je overal tenminste één keer op getapt hebt, moet het allemaal wel duidelijk zijn. Dan merk je pas hoeveel deze beveiligingscamera kan.

Voor meer informatie kun je ook onze recensie van de EZVIZ C6T doornemen.

D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera

Een andere camera waarbij je de kijkhoek van de lens dus handmatig kunt aanpassen is de eerdergenoemde D-Link Full HD Pan & Tilt Wi-Fi Camera. Deze camera heeft wat dat betreft veel overeenkomsten met de EZVIZ C6T, maar heeft als grote troef in handen dat er veel integratiemogelijkheden aanwezig zijn. Daarnaast is de installatie ontzettend snel geklaard, waardoor je binnen no-time je huis kunt beveiligen. Vanwege de vele functies (wat een positief punt is) kan het in gebruik nemen van de camera onoverzichtelijk zijn.

Met een adviesprijs van rond de 150 euro kun je het slechter treffen als het om beveiligingscamera’s gaat. De beelden ogen voor het grootste gedeelte scherp en duidelijk, de installatie is gemakkelijk en de mogelijkheden lijken eindeloos. Niet alleen omdat je binnen de app enkele processen kunt automatiseren, maar ook omdat er ondersteuning is voor IFTTT, Google Assistent en Amazon Alexa, waardoor stembediening en koppeling met andere apparaten in huis gelukkig ook tot de mogelijkheden behoort.

EZVIZ Husky Air

Voor de laatste camera gaan we wederom naar buiten. De EZVIZ Husky Air is namelijk een beveiligingscamera voor in de tuin of een grote oprit. Het apparaat beschikt over veel handige features, zoals een infraroodfilter, full hd-resolutie en zowel een draadloze als bedrade internetaansluiting. Verder is er een microfoon en een kleine speaker aanwezig, waardoor je dus ook met de mensen buiten kunt praten, en is de EZVIZ Husky Air water- en stofdicht, dankzij het IP66-certificaat. Ook de prijs valt reuze mee binnen dit segment.

We missen nog de optie voor de cloudopslagdienst, maar voor de rest levert EZVIZ met de EZVIZ Husky Air een fijne buitencamera af. Of je zo’n cloudopslagdienst nou het geld waard vindt of niet, staat los van het feit dat het fijn is wanneer fabrikanten dat soort mogelijkheden aanbieden. Helemaal wanneer er geen micro-sd-kaart wordt meegeleverd. Dat is misschien wel het grootste nadeel van dit apparaat, aangezien er voor de rest wat kleine dingen zijn die de goede ervaring een beetje in de weg kunnen zitten.

Voor meer informatie kun je ook onze recensie van de EZVIZ Husky Air doornemen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over beveiligingscamera’s of over veiligheid en beveiliging in het algemeen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (0)