D-Link kondigt draadloze bewakingscamerakit aan

10 december 2018 3 Minuten 0 Reacties
d-link-mydlink-pro-wire-free-camera-kit

D-Link heeft maandag zijn eerste draadloze camerakit aangekondigd: de mydlink Pro Wire Free Camera Kit (DCS-2802KT-EU). Deze kit biedt gebruikers flexibele videobewaking voor MKB en thuisgebruikers zonder dat er gaten geboord hoeven te worden voor kabels of dat de camera’s dichtbij een stopcontact geplaatst moeten worden voor stroom.

Dit is de D-Link mydlink Pro Wire Free Camera Kit

Maandag heeft D-Link de mydlink Pro Wire Free Camera Kit aangekondigd. Dit is een flexibel bewakingscamerasysteem. Niet alleen hoeven gebruikers geen gaten te boren voor het wegwerken van de kabels, ook hoeft er geen rekening gehouden te worden met een stopcontact in de buurt.De lithium-ion batterijen in de camera’s kunnen tot zes maanden functioneren zonder opgeladen te hoeven worden en de camera’s kunnen door de magnetische bevestigingen vrijwel overal geplaatst worden. Het systeem bestaat meerdere onderdelen.

D-Link mydlink Pro Wire Free Camera Kit bestaat uit twee draadloze camera’s en een centrale hub. De camera’s nemen op in 1080p, zijn weerbestendig en hebben ingebouwd nachtzicht tot 7,5 meter. Het systeem is ontwikkeld voor gemakkelijke installatie zonder in te hoeven leveren op functionaliteit. De magnetische wand- en plafondbevestiging bieden een flexibele bewaking voor kleine kantoren, bedrijven en huizen. De hub ondersteunt tot vier camera’s. Gebruikers kunnen de dekking van de videobewaking dus uitbreiden indien dat nodig is.

Met de gratis mydlink-app kunnen gebruikers hun huis vanaf hun mobiele apparaat in de gaten houden. Wanneer er ongewone activiteiten op het terrein worden gedetecteerd, wordt er automatisch een berichtje gestuurd. De bewegingsdetectie van de camera met een PIR (passief infrarood)-bewegingssensor moet de kans op vals alarm verkleinen. Wanneer je zo’n bericht ontvangt weet je dan ook zeker dat er iets aan de hand is. Dankzij de tweeweg-audiofunctie kan de gebruiker ook door de camera’s luisteren en spreken via de mydlink-app.

Advertentie

Bij de aanschaf van de camera krijg je een twaalf maanden Premium Cloud Recording plan ter waarde van 49,95 euro. Hier worden ongelimiteerd je bewegingsgetriggerde video’s tot veertien dagen opgeslagen. De hub heeft ook een slot voor micro-sd-kaarten en een usb-poort voor externe harde schijven. Hiermee kunnen video’s en snapshots lokaal worden opgeslagen. De gebruiker kan de opnamen altijd en overal vanuit de Cloud via internet afspelen of naar een mobiel apparaat downloaden. Ook dit is dus best flexibel.

Amazon Alexa en Google Assistent

Volledige ondersteuning van Amazon Alexa en Google Assistent maakt het mogelijk dat gebruikers van de camera’s, en van ondersteunende gekoppelde streamingapparaten zoals Google Chromecast en Amazon Fire TV Stick, met hun stem toegang krijgen tot live feeds om hun huis te monitoren. Met behulp van IFTTT kunnen bruggen worden gebouwd naar smarthomeapparaten van andere fabrikanten. Voor onze ervaringen met de app van D-Link kun je terecht in onze eerder geschreven recensie.

Prijs en beschikbaarheid

De DCS-2802KT is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 575 euro inclusief een jaar premium Cloud-recording ter waarde van 49,95 euro. De camera’s (de mydlink Pro Wire Free Camera – DCS-2800LH), zijn ook los verkrijgbaar voor een adviesprijs van 234 euro.

Reacties (0)