Bose onthult slimme speaker en soundbar met stemassistent Alexa

29 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
bose-home-speaker-500-soundbar-700

Bose heeft vlak voor de IFA drie nieuwe, slimme producten aangekondigd: de Home Speaker 500, Soundbar 500 en Soundbar 700. De speakers ondersteunen allemaal Amazon Alexa en krijgen later ook support voor Apple AirPlay 2 en andere stemassistenten.

Nieuwe producten van Bose

Speakerfabrikant Bose heeft drie nieuwe producten aangekondigd: de Home Speaker 500, Soundbar 500 en Soundbar 700. Alle drie de producten kunnen worden gebruikt in een multiroom-opstelling, maar natuurlijk ook als los apparaat. Bovendien zijn de producten uitgerust met stemassistent Amazon Alexa. De fabrikant heeft laten weten dat de speakers ook ‘vroeg in 2019’ worden uitgerust met Apple AirPlay 2. En hoewel de Google Assistant niet apart werd genoemd, volgen ook andere stemassistenten Alexa op in de toekomst.

Verder delen de producten nog meer eigenschappen: wifi, bluetooth en een zelf ontwikkeld systeem voor in totaal acht microfoons. Daardoor kan er van dichtbij, maar ook van ver worden gesproken met de apparaten, zelfs wanneer de muziek hard staan. Bose laat ook nog weten dat er een stereogeluid uit de Home Speaker 500 komt, waardoor je er dus geen tweede speaker aan hoeft te koppelen (zoals je dat wel met doen met de HomePod van Apple). De soundbars beschikt over hdmi arc en draadloze sub en mogelijke achterspeakers.

Wanneer de speakers naar Nederland komen is nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten verschijnen deze Bose-producten in oktober voor de prijzen van respectievelijk 399,99 dollar, 549,95 dollar en 799,95 dollar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Galja

Galja
07 april 2019 om 00:15

Wanneer gaat alexa werken op mijn bose soundbar 700. Ik woon in Almere.op de app staat dat t nog niet werkt in mijn regio…

Inloggen