Bosch voegt kunstmatige intelligentie toe aan huishoudelijke apparaten

06 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
Bosch IFA 2019

Bosch brengt diverse slimme huishoudelijke apparaten naar IFA waarin onder meer artificial Intelligence toegepast wordt.

Zo komt het bedrijf met een oven met sensoren, slimme en gebruiksvriendelijke wasmachines en drogers, het eerste pollenfilter voor afzuigkappen en verdere verbetering van de Accent Line Carbon Black-inbouwapparatuur.

Met de VitaFresh-koelkasten past Bosch ‘mindfulness’ toe op het bewaren van voedingsmiddelen. Daarbij zijn de nieuwe huishoudelijke apparaten van dit jaar extra stil.

Dit najaar lanceert Bosch de eerste oven in de Serie 8 die wordt ondersteund door sensoren. De oven voorspelt wanneer baksels en gebraden vlees perfect bereid zijn op basis van het garingsproces in de oven. De sensortechnologie van Bosch garandeert een perfect resultaat voor baksels en braadstukken dankzij de PerfectBake-sensor en de PerfectRoast-vleesthermometer. In het voorjaar van 2020 hoopt Bosch alle ovens van de Serie 8 Accent Line te hebben uitgerust met kunstmatige intelligentie – deze zijn allemaal al uitgerust met Home Connect en PerfectBake of PerfectRoast.

De voordelen van slimme technologie zijn goed zichtbaar op het gebied van wasverzorging. In 2019 presenteert Bosch de eerste droger die communiceert met de wasmachine, als onderdeel van de vernieuwde premium lijnen Home Professional en Serie 8. De droger selecteert automatisch het meest geschikte droogprogramma voor het wasgoed. Bovendien hebben de nieuwe drogers geen pluisfilter meer in de deur. Een slim systeem zorgt er nu voor dat het pluis in een aparte opvangbak onder in het apparaat terechtkomt. Het is dus niet meer nodig om 160 keer per jaar het pluis uit het filter te verwijderen, dit hoeft nog maar 8 keer per jaar. De tweede generatie i-DOS, het intelligente automatische doseersysteem voor Bosch-wasmachines, beschikt over drie doseerbakjes, die flexibel kunnen worden bijgevuld voor wasverzorging op maat. Dit in combinatie met de automatische programma’s van Bosch.

De Accent Line Carbon Black lijn inbouwapparatuur bestaat onder meer uit zwarte plafondafzuigkap met automatische hoogteverstelling. Eveneens nieuw is het 80 centimeter brede fornuis met uitgebreide FlexInduction-zone en interactieve verlichting. Alle nieuwe producten zijn uitgerust met functies als afzuigbediening via de kookplaat, Home Connect en stembediening.

Reacties (0)