Bold Smart Cylinder Lock is slim deurslot van Nederlandse startup

25 augustus 2016 2 Minuten 0 Reacties
Bold slim deurslot

BOLD Security Technology is een crowdfunding-campagne gestart op Kickstarter voor een nieuw slim deurslot: de Smart Cylinder Lock.

BOLD Security Technology is een Nederlandse startup die zich sinds kort richt op het ontwikkelen van een slim deurslot. Inmiddels heeft het bedrijf zijn eerste product klaar: de Smart Cylinder Lock. Om het slot daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen, heeft het bedrijf een crowdfunding-campagne gestart op Kickstarter.

Bold Smart Cylinder Lock is slim deurslot

Het nieuwe slot van Bold rekent af met ouderwetse sleutels. Voortaan hoef je niet een hele sleutelbos tevoorschijn te halen voordat je jouw deur kan openen. Het is de smartphone die het werk doet. Zodra het slot contact vindt met jouw smartphone, wordt het slot automatisch van de vergrendeling afgehaald. Bij het vergrendelen van de deur worden dezelfde stappen gevolgd. Het slot merkt precies op wanneer de smartphone in de beurt is, zodat je zonder problemen de deur uit kunt gaan.

Met de bijbehorende app kun je ook nog eens andere mensen toegang geven tot het ontgrendelen van het slot. Ook kun je aangeven wanneer zij toegang mogen krijgen. Zo kun je familie instellen op permanente toegang, de schoonmaakster iedere dinsdag toegang geven en een gast een bepaalde periode toegang geven. Er kunnen tot honderd mensen toegevoegd worden via de app. Daarbij heeft Bold niet alleen zijn deurslot slim gemaakt, maar ook nog eens het cilinder slot een compleet redesign gegeven om hem veiliger te maken. Het slot zou nu onbreekbaar zijn. Mocht je ook mensen zonder smartphone toegang willen geven tot je huis, dan kan dat met een extra afstandsbediening. De batterij van het slot gaat zo’n drie jaar mee en je ontvangt een melding zodra hij bijna leeg is. Liefhebbers kunnen met Bold overigens zelf bepalen welke deurknop ze willen gebruiken.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Door middel van een Kickstarter-project hoopt men het slimme slot op de markt te kunnen brengen. Op dit moment is bijna 30.000 euro opgehaald. Het doel staat vastgesteld op 120.000 euro. Liefhebbers die graag een slot aanschaffen, kunnen een Kickstarter-special aanschaffen. Voor 149 euro heb je dan een slot. Wil je er ook een afstandsbediening bij, dan moet er 39 euro meer neergeteld worden. De verwachte levertijd is maart 2017.

Reacties (0)