ATAG Elevate™ is een stille kookplaat met afzuiging (ADV)

15 juni 2024 2 Minuten 0 Reacties
ATAG Elevate 2

Steeds meer Nederlanders maken de keuken een centrale plek in huis waar genoten wordt van koken, eten en het entertainen van gasten. ATAG speelt hier met de nieuwe ATAG Elevate™ kookplaat perfect op in.

Bij ATAG hebben ze de slogan ‘we love to cook’ en als er een product is dat dit uitstraalt dan is het wel ATAG Elevate™.  De particuliere keuken is een deel van het interieur geworden. De keuken mag gezien worden. Eten verbindt mensen; koken gebeurt niet meer achter gesloten deuren, er mogen zachte geluiden en lekkere geuren uit de keuken komen maar dan wel uit potten en pannen in plaats van een luid denderend luchtafzuigingsysteem.

Een open keuken nodigt uit om je kookkunsten te delen, het is een onderdeel van de avond geworden. Meekijken en meegenieten oftewel een kijkje in de keuken nemen. Met ATAG Elevate™ wordt koken echt een onderdeel van de avond, samen genieten van eten en drinken.

Geruisloos

ATAG Elevate™ beschikt over een geïntrigeerd afzuigsysteem dat op diverse standen zowel in kracht van afzuiging als in de hoogte in te stellen is. De kookplaat maakt tijdens het koken minder dan 60dB aan geluid waardoor je zonder problemen kunt praten met je partner of gasten.

Zelf de controle

De afzuiging is volledig in de kookplaat verwerkt en het systeem maakt gebruik van neerwaartse luchtafvoer met een unieke toren die de ventilatieopeningen dichter bij de pannen brengt en de luchtstroom optimaliseert. De hoogte van deze uitschuifbare toren is zelf in te stellen, net als de sterkte van de afzuiging. Uiteraard kun je dit geheel automatisch laten gaan met Synchro Start en Synchro control.

Afvoer of recirculatie

De Elevate™ inductiekookplaat kan met een afvoer naar buiten of via recirculatie gemonteerd worden. In dat laatste geval wordt de afgezogen damp gefilterd door een combi-filter en schoon weer teruggeblazen in de ruimte. Zowel de geur als fijnstof worden dan gefilterd. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een plasmafilter. Qua design heb je de keuze uit matzwart of RVS-zijprofielen. Of laat de kookplaat naadloos aansluiten op het keukenblad.

Elevate™ met Celsius°Cooking™

ATAG Elevate™ kookplaat met afzuiging is standaard uitgerust met Celsius°Cooking™. Celsius°Cooking™ is een innovatief concept waarmee je niet meer met standen kookt, maar met exacte temperaturen per kookzone. Zo kun je tot op de graad nauwkeurig en tot op de seconde nauwkeurig de lekkerste maaltijden perfect bereiden. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer bang te zijn dat gerechten aanbranden of te gaar worden, en je pannen koken niet meer over. Je kunt met een gerust hart de tafel mooi dekken, terwijl het perfecte gerecht automatisch voor je wordt bereid. Wil je met het grootste gemak een mooie entrecote garen, of een gepocheerd ei tot in de perfectie bereiden? Dan helpt ATAG Celsius°Cooking™ je bij elke stap met duidelijke instructies en video tutorials.

Reacties (0)