Aqara kondigt Matter-ondersteuning voor M1S- en M2-hubs aan

13 september 2021 1 Minuut 0 Reacties
aqara-new-1

In navolging van diverser andere grote partijen op het gebied van domotica kondigt nu ook Aqara aan de Matter-standaard te gaan ondersteunen. De internationaal beschikbare Aqara M1S- en M2-hubs ondersteunen de standaard voor een universeel smarthome waarbij producten van verschillende fabrikanten eenvoudig gekoppeld kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren.

Aqara geeft aan een breed assortiment met Matter-compatibele producten op de markt te willen brengen, te beginnen met de ondersteuning van de Aqara M1S and M2 middels een software update. De compatibiliteit van deze hubs zorgt ervoor dat verschillende bestaande Aqara-apparaten compatibel worden met de Matter-standaard. dit gaat onder meer om sensoren, schakelaars en stopcontacten. Voor gebruikers van de betreffende hubs verandert er verder niets. Zij kunnen hun devices zonder problemen blijven gebruiken. De over-the-air-update voor de M2- en M1S-hubs moet vrijwel direct na de lancering van de Matter-standaard uitgerold worden. Zoals het er nu uitziet zal dit begin 2022 plaatsvinden. In de eerste helft van 2022 worden ook de eerste Matter-gecertificeerde producten op de markt verwacht.

Matter, voorheen Project CHIP (Connected Home over IP) genoemd, is een open standaard voor communicatie tussen IoT-apparaten. Deze universele taal moet ervoor zorgen dat consumenten producten sneller en eenvoudiger met elkaar kunnen laten communiceren. Inmiddels hebben meer dan 200 bedrijven zich achter de standaard geschaard.

Reacties (0)