‘Apple Music komt op korte termijn naar Google Home-speakers’

26 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
applemusiclogo

Goed nieuws voor gebruikers van Google Home-apparaten. Het heeft er alle schijn van dat op termijn Apple Music ook beschikbaar is voor de apparaten. Dat stelt althans de site MacRumers op basis van bericht dat het van een van zijn lezers kreeg.

Apple Music naar Google Home

De site kon vervolgens zelf de feiten controleren en kwam erachter dat het erop lijkt dat er inderdaad een koppeling aan zit te komen. De site trof binnen de Google Home-app voor iOS-apparaten een verwijzing naar Apple Music aan. Om meer dan een verwijzing gaat het helaas vooralsnog niet, wat betekent dat er nog geen koppeling met een Google Home-apparaat mogelijk is.

In eerdere versies van de software van Google, was Apple Music te vinden in een losse sectie van de app over ‘beperkte beschikbaarheid’. Daarin stond dat de streamingdienst van Apple enkel beschikbaar was voor iOS-apparaten. Maar de nieuwe lijst impliceert dat de dienst binnenkort toch bruikbaar is voor Google Assistant en dus ook Google Home-apparaten.

Afgelopen december werd Apple Music al beschikbaar gemaakt voor de Amazon Echo-apparaten. Vanaf dat moment was het mogelijk voor stemassistent Alexa om muziek binnen de Apple Music-streamingdienst af te spelen. Toen al werd er gespeculeerd dat de dienst op termijn ook naar de Google Home-apparaten zou komen en dat lijkt nu wel zo’n beetje bevestigd.

Advertentie

Als de muziekstreamingdienst van Apple inderdaad naar Google Home komt, is dat weer een belangrijke slag voor de iPhone-maker. Eerder was deze namelijk op lang niet alle slimme speakers beschikbaar, wat toch een gebrek is vergeleken met muziekdiensten als Spotify en Pandora.

Reacties (0)