‘Apple combineert Apple TV met HomePod en FaceTime-camera’

12 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv

Apple schijnt te werken aan een nieuw smarthome-apparaat dat verschillende bestaande apparaten combineert zoals Apple TV en de HomePod.

Volgens Bloomberg werkt Apple aan een nieuw smarthome-product dat de Apple TV mediaspeler, de HomePod en een FaceTime-camera combineert in één enkel apparaat. Dit zou moeten zorgen voor een compleet multimedia-apparaat. Volgens Bloomberg gaat het nog om de eerste fase van ontwikkeling en hoeven we het product de eerstkomende tijd nog niet te verwachten. Als het überhaupt al ooit daadwerkelijk op de markt komt.

Het nieuwe alles-in-één apparaat komt met de functies die je verwacht van Apple TV, zoals toegang tot je favoriete streamingapps en games. De nieuwe mediaspeler voor je televisie zou dan gecombineerd moeten worden met een HomePod-speaker. Hierdoor heb je gelijk ook een slimme speaker met Siri in huis. Tot slot is het ook de bedoeling dat je kunt FaceTimen met de ingebouwde camera. Deze camera zou dan tevens dienst moeten doen als beveiligingscamera.

Het huidige Apple TV-kastje voor bij je televisie ondersteunt de stemassistent Siri al wel, maar voor toegang moet je een knop op de afstandsbediening indrukken. Dit nieuwe product doet tevens dienst als slimme speaker en zal dus altijd luisteren naar je commando’s.

Advertentie

Ook slim display van Apple op komst?

In hetzelfde bericht van Bloomberg komt ook naar voren dat de originele HomePod simpelweg te duur was voor veel consumenten. De HomePod Mini wordt veel beter gewaardeerd door critici en consumenten. Het bedrijf overweegt overigens ook om een slim display op de markt te brengen. Dit zou vergelijkbaar zijn met de Google Nest Hub. Het combineert een HomePod-speaker met een touchscreen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)