Android Things is niet meer: Google trekt stekker uit smarthomeproject

18 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
android-things-logo

Google is voornemens de stekker uit smarthomeproject Android Things te trekken. Niet geheel verrassend, want er was lang geen nieuws over.

Stekker uit Android Things getrokken

Android Things is niet meer, zo maakt Google bekend. Dit was een besturingssysteem bedoeld voor slimme apparaten, gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Het systeem werd nergens eigenlijk echt voor gebruikt. Bovendien was er ook al een flinke tijd geen nieuws over verschenen, waardoor dit geen al te groot verlies is.

Het smarthomeproject van Google kwam in 2015 van de grond als een project genaamd Brillo. Dit moest een achterliggend systeem gaan worden voor het internet of things (internet der dingen). In 2016 kreeg de software een flinke update en werd de naam veranderd naar Android Things. Het was destijds de bedoeling dat dit systeem op allerlei apparaten van het bedrijf zou draaien, zoals slimme speakers, beveiligingscamera’s en routers. Door op Android te leunen, moest het systeem toegankelijk worden voor allerlei verschillende ontwikkelaars.

Toen gebeurde een tijdje niets. In 2018 verschenen dan de eerste slimme speakers met het besturingssysteem aan boord. Maar andere fabrikanten waren niet geïnteresseerd. In februari 2019 kondigde Google dan aan dat Android Things wederom een andere focus kreeg en vooral bedoeld was voor slimme speakers en smart displays.

Advertentie

Nu zijn we wederom bijna twee jaar verder en zien we dat Google de stekker uit het smarthomeproject trekt. Vanaf 5 januari 2021 accepteert de Android Things Console geen nieuwe apparaten meer: dat is benodigde software waarmee ontwikkelaars updates kunnen pushen naar hun devices. Een jaar later wordt de stekker er dan helemaal uitgetrokken. Alle projectdata wordt dan permanent verwijderd. Dat betekent dat ontwikkelaars een jaar de tijd hebben om alle gegevens over te zetten naar wat anders.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)