Amazon presenteert Echo Show 5 met 5,5″-scherm en Alexa

29 mei 2019 2 Minuten 0 Reacties
amazon echo show 5

Amazon heeft een nieuwe smart display met de spraakassistent Alexa gepresenteerd. De Amazon Echo Show 5 heeft een 5,5"-scherm en is volgens het bedrijf ideaal voor op je nachtkastje of bureau.

Amazon heeft vandaag de Echo Show 5 gepresenteerd. De 5 staat hier niet voor de vijfde versie, maar voor het display van 5,5-inch. Volgens het bedrijf is deze smart display met Alexa ideaal voor op je nachtkastje of op je bureau. Vorig jaar presenteerde Amazon de veel grotere Echo Show met een 10″-scherm.

De Echo Show 5 lijkt op de Google Nest Hub, maar is met een display van 5,5-inch net even iets kleiner. Waar de Google Nest Hub met Google Assistent werkt, daar heb je de spraakassistent Alexa voor de producten van Amazon. Deze versie lijkt ook wel op de Google Nest Hub met de ronde vormgeving en het stofje over de speaker aan de achterzijde. Het heeft alle functies van de Alexa-speakers en laat je daarnaast via het display ook recepten zien, je afspeellijsten, het nieuws en laat je Alexa skills en apps gebruiken.

Camera aan boord

De Echo Show 5 heeft echter wel een camera aan boord. Hiermee kun je bijvoorbeeld videobellen, een functie die mist op de Google Nest Hub, maar we wel op de nieuwe Nest Hub Max zien. Daarnaast is er een fysieke schuifknop aanwezig voor diegene die zich zorgen maken om de privacy. De helderheid van het scherm past zich automatisch aan naar de omgeving.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De Amazon Echo 5 is verkrijgbaar in de kleuren Charcoal en Sandstone en kost 89,99 dollar. Vanaf 26 juni ligt de Echo Show 5 in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en een handjevol andere landen in de winkels. In Nederland zal je de Echo Show 5 zelf moeten importeren of even naar Duitsland moeten rijden, want de spraakgestuurde assistenten van Amazon zijn in ons land niet te koop. Alexa spreekt ook nog steeds geen Nederlands, dus je zult in het Engels of het Duits tegen de spraakassistent moeten praten.. Liefhebbers kunnen het nieuwe smart display vanaf vandaag vooruitbestellen via Amazon.de. De levering volgt dan eind volgende maand.

Reacties (0)