Amazon neemt smarthome-producent Blink over

22 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
blink-wall-mountHand

Het start-up bedrijf staat vooral bekend om zijn camera- en beveiligingssystemen, maar introduceert straks ook een slimme deurbel.

Amazon maakte bekend dat het Blink, een start-up die zich bezighoudt met de productie van smarthome-producten, heeft overgenomen. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn camera- en beveiligingssystemen.

Smarthome van Blink

Het nieuws werd naar buiten gebracht op de website van Blink zelf, hoewel er nog weinig aanvullende informatie vrij werd gegeven. Het bedrag dat met de overname gemoeid is wordt bijvoorbeeld niet genoemd. Er werd wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om de huidige bezitters van de producten van Blink gerust te stellen en hen te verzekeren dat er ‘voorlopig niets verandert’ voor de mensen die al een van hun systemen in huis hebben.

Blink is ontstaan uit een Kickstarter-campagne voor een slimme beveiligingscamera met een bewegingssensor en een bijbehorende smartphone-app. De campagne leverde meer dan een miljoen dollar op, terwijl het streefbedrag was bepaald op ‘maar’ 200.000 dollar. Blinkt levert vooral camera’s en beveiligingssystemen, maar het bedrijf introduceert straks ook een slimme deurbel. Deze is uitgerust met bewegingssensoren, audio in twee richtingen, infraroodlicht voor zicht in het donker en video in high definition. Volgens Blink hebben hun producenten een batterijduur van twee jaar. Het bedrijf werkt momenteel ook aan een compleet beveiligingssysteem voor thuis.

Advertentie

Amazon is zich de laatste tijd steeds meer met smarthome-apparatuur bezig gaan houden. Het bekendste voorbeeld is uiteraard de slimme Echo-speaker. Daarnaast bestond er ook al een beveiligingscamera van Amazon en verder is er een speciale Amazon-dienst die het voor bezorgers van Amazon mogelijk maakt om pakketjes in huis af te leveren zonder dat er iemand thuis is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)