Amazon kondigt Echo Dot voor kinderen aan: Echo Dot Kids Edition

25 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-ech-dot-kids-edition

Amazon heeft officieel de Echo Dot Kids Edition aangekondigd, een versie van de Echo Dot die is afgestemd voor gebruik voor kinderen. Ook is Alexa voorzien van nieuwe diensten, waardoor kinderen de slimme speaker zonder zorgen moeten kunnen gebruiken.

Amazon Echo Dot Kids Edition

Woensdag kondigt Amazon de Echo Dot Kids Edition aan. Dit is een nieuwe versie van de compacte, slimme speaker van Amazon, die is voorzien van stemassistent Alexa. Net zoals bij de Fire Kids Edition-tablets van het bedrijf is het in feite de standaardeditie van het product, maar dan voorzien van een dikke, rubberen rand met een kleurtje (rood, groen of blauw), een jaarabonnement op FreeTime Unlimited en garantie voor twee jaar wanneer blijkt dat de Kids Edition toch niet zo tegen kinderen bestand blijkt te zijn als beloofd.

Het apparaat is vanaf vandaag vooruit te bestellen in de Verenigde Staten en heeft een prijskaartje van 79,99 dollar, dertig dollar meer dan het gewone model. Ook de Amazon Echo Dot Kids Edition beschikt over zeven far-field microfoons voor het opvangen van stemcommando’s, een speaker voor de stem van Alexa of het beluisteren van muziek en de mogelijkheid de kleine speaker te koppelen aan een grotere speaker. Zodoende kun je je muziek op een ander apparaat afspelen. Bijvoorbeeld via bluetooth, of gewoon via een audiokabel.

Wat de Echo Dot Kids Edition uniek maakt is FreeTime Unlimited. Of nou ja, uniek; die dienst is ook te activeren op de andere Echo-speakers. Met het abonnement kunnen ouders hun kinderen in de gaten houden en zien wat ze doen, krijgen de kinderen toegang tot kindervriendelijke content en is Alexa afgestemd op kleinere kids. Het is niet duidelijk of de dienst ook naar niet-Echo-apparaten komen waar Alexa wel op aanwezig is. Wel heeft Amazon bevestigd dat de Amazon Echo Spot en Show worden overgeslagen.

Reacties (0)