Amazon bevestigt stemopnamen voor onbepaalde tijd te bewaren

04 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Een hooggeplaatste vertegenwoordiger van Amazon heeft bevestigd dat het bedrijf stemopnamen voor onbepaalde tijd bewaart. Pas wanneer de gebruiker de opnamen handmatig verwijdert, zullen ze verdwijnen -- maar ook dat klopt helaas niet helemaal.

Amazon bewaart Alexa-stemopnamen voor onbepaalde tijd

Een democratische senator in de Verenigde Staten heeft in mei vragen gesteld aan Amazon-ceo Jeff Bezos over de manier waarop het bedrijf omgaat met de stemopnamen die binnenkomen via stemassistent Alexa. De vicepresident van public policy, Brian Huseman, heeft daarop gereageerd en heeft gezegd dat de data voor onbepaalde tijd bewaard wordt, tenzij de gebruiker die handmatig verwijdert. Echter, zelfs wanneer de gebruiker zijn data verwijdert, dan blijft er, zoals het er nu naar uitziet, alsnog data achter bij Amazon.

Daarnaast benadrukt het bedrijf dat stemcommando’s die transacties betreffen (zoals een Uber of Domino’s-pizza bestellen) niet alleen door het bedrijf, maar ook door de skill-ontwikkelaar kunnen worden opgeslagen. Datzelfde geldt voor herinneringen en wekkers. Huseman verdedigt deze methode met het idee dat gebruikers niet zouden willen dat Alexa bepaalde taken niet kan verrichten, omdat die data op dat moment niet beschikbaar is. Er zal dus altijd persoonlijke data nodig zijn voor de opdrachten die worden gegeven, lijkt nu het idee.

De democratische senator is echter niet overtuigd.

Amazon’s response leaves open the possibility that transcripts of user voice interactions with Alexa are not deleted from all of Amazon’s servers, even after a user has deleted a recording of his or her voice. What’s more, the extent to which this data is shared with third parties, and how those third parties use and control that information, is still unclear.

De laatste tijd heeft Amazon vaker last van privacyproblemen. Binnenkort verschijnt er een artikel op Smarthome Magazine waar we daar dieper op ingaan.

Reacties (0)