Amazon Alexa kan nu aparte stemmen herkennen van gebruikers

12 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa-producten

Amazon heeft laten weten dat stemassistent Amazon Alexa nu in staat is aparte stemmen te herkennen, net zoals de Google Assistant kan. Wanneer er een specifieke stem kan worden herkend, kunnen er gepersonaliseerde antwoorden worden gegeven.

Amazon Alexa herkent stemmen van gebruikers

Sinds april is de Google Home, voorzien van Google Assistant, in staat de stemmen van verschillende gebruikers in huis te herkennen. Daardoor kan de Home gepersonaliseerde antwoorden geven, bijvoorbeeld wanneer je naar je agenda-items vraagt. Ook kun je zo toegang krijgen tot je eigen afspeellijsten en komt allerlei data dus niet in de war met de data van een ander. Google Home is slim genoeg om te achterhalen wie je bent. Woensdagavond kondigt Amazon aan dat Amazon Alexa nu in staat is om hetzelfde te doen.

Je kunt de nieuwe stemherkenning gebruiken op de Amazon Echo, Echo Dot en de Echo Show. Gebruikers moeten tien zinnen hardop voorlezen, waarna Amazon Alexa dus kenmerkende geluiden kan opslaan en herkennen. Vervolgens wordt er een stemprofiel gemaakt en kan die worden ingezet op de producten van Amazon, en ook een aantal andere diensten. Op moment van schrijven werkt dit alleen nog met de Echo-apparaten van de online winkelketen. Apparaten zoals de Amazon Fire TV moeten het nog zonder stemprofielen doen.

Reacties (0)