Amazon Alexa krijgt speciaal programma voor huisbazen

04 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-amazon-alexa

Amazon Alexa krijgt een speciaal programma voor mensen die huizen verhuren aan andere mensen: Alexa for Residential.

Amazon Alexa biedt huisbazen meer opties

Met het nieuwe Amazon Alexa-programma wil Amazon ervoor zorgen dat huisbazen en managers apparaten en ervaringen kunnen toevoegen aan te verhuren huizen en kamers.

Huiseigenaars en managers kunnen met het programma Alexa-apparaten toevoegen aan huizen, alvast informatie invullen als apparaatnaam, adres en wifinetwerk, alvast Alexa-skills activeren en koppelingen maken tussen verschillende apparaten die allemaal de stemassistent ondersteunen. Denk dan aan lampen en verschillende huishoudelijke apparaten.

De Amerikaanse online winkelketen doet niet voor niets. Uit onderzoek blijkt dat 84 procent huurders een appartement willen die valt binnen de categorie smarthome. En 61 procent heeft gezegd extra te willen betalen wanneer er een stemassistent in huis aanwezig is, zoals dus Amazon Alexa of de Google Assistent.

De mensen die op dat moment in huis zitten, kunnen zelfs hun eigen account koppelen en zelf apparaten toevoegen en installeren. Alles om het leven natuurlijk gemakkelijker te maken. Het bedrijf laat weten dat medewerkers van Amazon geen toegang hebben tot de gegevens die hieruit voortvloeien. Maar je mag hier terecht wat vraagtekens bij plaatsen, aangezien de techgigant niet bekend staat om zijn waterdichte privacybeleid.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)