Amazon Alexa krijgt meer functies voor bedienen slimme verlichting

30 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Amazon rolt vanaf deze week in de Verenigde Staten nieuwe functies uit voor Amazon Alexa voor het bedienen van slimme verlichting. Er komen mogelijkheden aan voor het moment dat je wakker wordt en voor het moment dat je wil gaan slapen.

Nieuwe lampenfuncties voor Amazon Alexa

Hoewel het mogelijk is Amazon Alexa te gebruiken voor het bedienen van je slimme verlichting en het instellen van timers, konden deze functies tot op heden niet samen gebruikt worden (althans, niet op een toegankelijke manier). Daar komt nu verandering in voor gebruikers in de Verenigde Staten die Alexa-ondersteunende lampen gebruiken. Je kunt de stemassistent gebruiken voor het instellen van mogelijkheden voor het wakker worden en voor het slapengaan, Dat gaat via verschillende spraakcommando’s.

Je bent nu dus in staat om aan Amazon Alexa te vragen of ze in de ochtend je lampen aanzet wanneer je wekker afgaat. Ook kun je vragen of de lampen over een half uur automatisch uit kunnen gaan, omdat je naar bed wil. Bovendien is het zo dat de slimme lampen stapsgewijs meer of minder helderheid krijgen dankzij Alexa-routines, zodat het proces geleidelijk aan ingezet wordt. Het is nog niet duidelijk wanneer de functies buiten de VS gelanceerd worden, maar gebruikers in de VS krijgen de nieuwe opties vanaf deze week ergens.

Reacties (0)