Amazon Alexa kan Ring-videodeurbel beantwoorden

12 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Ring Video Doorbell Wired

Altijd zelf de mensen te woord staan die aanbellen? Dat is straks verleden tijd. De slimme deurbel wordt voorzien van Amazons assistent Alexa.

Als iemand binnenkort bij je aanbelt, dan kun je instellen dat niet jij de bel beantwoordt maar Alexa. Als je tenminste een Ring deurbel hebt. Het is voor het eerst dat er een samenwerking is tussen Amazons slimme stemassistent en de deurbellen van Ring.

Ring en Alexa

Alexa vraagt bijvoorbeeld op een vriendelijke manier wat iemand komt doen en of die persoon een boodschap wenst achter te laten. Er kan ook een soort routine worden ingeschakeld voor postbezorgers, waarbij Alexa kan zeggen waar de postbode het poststuk kan achterlaten.

Alexa werkt helaas niet met alle Ring-deurbellen, maar alleen op de Ring Video Doorbell Pro. Wil je liever zelf iemand een standaard antwoord geven, dan kun je die ook zelf inspreken. Je kunt dan een soort boodschap achterlaten alsof het een voicemail is: “Ik ben zo thuis, kun je het pakketje in mijn schuur zetten?” bijvoorbeeld.

Je krijgt overigens alsnog een melding op je telefoon als er iemand aanbelt, zodat je via Live View kunt zien wie er voor de deur staat. Zo kun je ook horen wat die persoon antwoord aan Alexa, of aan jou.

Waarschuwing

Er komt ook een andere nieuwe mogelijkheid naar Ring, maar dan naar bedrade deurbellen en beveiligingscamera’s: die kunnen straks een waarschuwing afgeven. Hierdoor weten mensen die voor de deur staan dat ze worden gefilmd. Dit gebeurt overigens al voordat iemand op de bel heeft gedrukt: op basis van beweging geeft de Ring bij het filmen meteen die waarschuwing af.

Beide mogelijkheden werken alleen in combinatie met een Ring Protect-abonnement. Wanneer de functies exact naar de deurbellen en camera’s komen, dat is nog onbekend.

Het is positief nieuws van Ring, dat in december in het nieuws was omdat hackers bewoners blijken lastig te vallen. Ook blijkt criminaliteit niet af te nemen bij Ring-apparaten die een directe connectie hebben met de politie. Waar Ring dus vooral wil laten zien dat het meer veiligheid biedt, wordt het vooralsnog veelal gebruikt om mensen op afstand te woord te staan.

Bron Ring

Reacties (0)