‘Criminaliteit neemt niet af door politieconnectie van Ring’

19 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
ring-door-view-cam-foto-1

De slimme deurbellen en -camera’s van Ring hebben in diverse Amerikaanse steden een speciale connectie met de politie. Een samenwerkingsverband dat ertoe zou moeten leiden dat criminaliteit afneemt. Techsite Cnet deed onderzoek en kon hiervoor geen bewijs vinden.

Neighbors Law Enforcement Portal

De slimmedeurbelmaker werkt samen met politiedistricten door ze toegang te geven tot het zogeheten Neighbors Law Enforcement-portaal, waarin agenten videobeelden kunnen opvragen. Er is een soort buurt-app waarin mensen met een Ring-camera dan beelden kunnen uitwisselen met de politie.

Dave Limp van Ring heeft tijdens een evenement in september gezegd dat hij erin geloofd dat wanneer Ring binnen een wijk wordt gebruikt, de criminaliteit afneemt. Natuurlijk een perfect tegengeluid voor alle critici die privacyvragen blijven stellen aan de fabrikant. Limp blijkt die uitspraak sinds kort iets bij te hebben geschaafd, want hij zegt nu vooral dat hij de politiepartnerschappen die Ring heeft uit te breiden omdat hij denkt dat Ring-buurten ‘veiliger’ kan maken. Er is zelfs een verklaring waarin Ring zegt dat het in het verleden heeft geholpen inbrekers te pakken te krijgen, evenals helpen in gevallen van dierenmishandeling.

Ring en criminaliteit

Cnet trekt dat in twijfel nadat het statistieken vergeleek van partners van Ring. Het gaat om politiemachten in diverse Amerikaanse steden, die al meer dan een jaar samenwerken met het techbedrijf. Het vergeleek de situatie van een jaar voordat het partnerschap werd gesloten met de statistieken een jaar nadat het partnerschap van kracht ging. De conclusie? De technologie heeft geen bewezen invloed op criminaliteit. Nog steeds fluctueerde het, en het leek erop dat Ring geen factor was die het verschil maakte.

Advertentie

Een politiecommandant in Green Bay, Wisconsin (waar ongeveer 350 mensen de buurt-app gebruiken) onderschrijft dat. “In 2019 hebben we een daling van 6 procent gezien in criminaliteit met betrekking tot eigendom. Er is echter geen causaal verband te leggen met wat we doen met Ring.” Ditzelfde lijkt te gelden voor Aurora, Illinois en Fort Lauderdale, Florida. De fabrikant heeft overigens met veel meer dan slechts de onderzochte drie steden connecties met de politie. Deze partnerschappen zijn met meer dan 1.000 politiebureaus in heel Noord-Amerika gesloten. In Nederland en België is het bedrijf hier niet mee bezig.

Amazon

Ring is sinds 2018 in handen van Amazon. Het deed in 2015 een onderzoek met de LAPD waaruit bleek dat de videodeurbellen van de fabrikant inbraken met 55 procent verminderde in een half jaar tijd. Er is zelfs onderzoek gedaan of die claim wel klopt en dat blijkt niet het geval. Er was na 10 maanden wel een verlaging van het aantal inbraken, maar dit was 42 procent.

Nu is dat op zich geen groot verschil, maar een jaar later ervoer die wijk juist een recordaantal inbraken. Het bedrijf zal ongetwijfeld criminaliteit hebben kunnen bevechten, maar om te zeggen dat het de criminaliteitscijfers ook echt beïnvloedt, dat denken experts niet. Waarschijnlijk hebben nog steeds het weer en de huizenprijzen de grootste invloed op criminaliteit.

Bron Cnet


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)