Airthings Ethernet Hub geeft remote toegang tot luchtkwaliteitsensors

27 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
airthings-ethernet-hub

AirThings kondigt de Ethernet Hub aan. Dit is een accessoire waarmee je ook buitenshuis kunt zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.

Dit is de AirThings Ethernet Hub

De AirThings Wave Plus en Mini zijn prima producten waarmee je de luchtkwaliteit in huis kunt controleren. Aangezien de apparaten beschikken over bluetooth, moet je dus wel altijd in de buurt zijn van de Wave Plus of Mini om dat te kunnen doen. Ze beschikken niet over wifi en gaan daardoor lang mee op de accu. Zo’n systeem heeft dus z’n voor- en nadelen. Maar nu is er dus een nieuw product dat één van die nadelen wegneemt.

Met de AirThings Ethernet Hub hoef je namelijk niet in de buurt te zijn om te zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in huis. De hub fungeert als een tussenpersoon tussen je wifi-netwerk en de Wave Plus of Mini en kan de beschikbare informatie daardoor ook over het internet naar je smartphone sturen. De Hub maakt geen gebruik van bluetooth, maar wordt gekoppeld via het eigen SmartLink-systeem van het bedrijf. Dat systeem werkt op 868 / 915 Mhz en heeft een maximaal bereik van honderd meter. Je koppelt de hub via een ethernetkabel aan je router.

De Ethernet Hub kan neergelegd of aan de muur bevestigd worden. De fabrikant levert hiervoor de nodige middelen, zoals een bracket. Naast de Wave Plus en de Wave Mini, wordt ook de tweede generatie Wave Plus ondersteund door de hub. In totaal kun je tot tien sensoren van AirThings koppelen aan het product. Mocht je meer dan tien sensoren hebben liggen, dan kun je een tweede hub gebruiken.

Als je alles eenmaal geïnstalleerd hebt dan worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd. Elke vijf minuten vindt er een nieuwe meting plaats, dus je informatie is up-to-date. Eens per uur wordt er gecontroleerd op radon. Wanneer je de Wave Plus in combinatie met de hub gebruikt, dan gaat de accu tot achttien maanden mee; maak je gebruik van bluetoth low energy, dan is de maximale accuduur tot zestien maanden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)