Soms zijn die wijzerplaten zo bedrieglijk echt, dat mensen echt denken dat je een Rolex of een Breitling om je pols hebt. Behalve als het donker is, want dan val je door de mand. Alle wijzerplaten geven namelijk licht, en dat doet een echt horloge natuurlijk niet.
Watchmaker
We hebben hier gebruik gemaakt van de app Watchmaker. Deze app stelt je in staat om je eigen wijzerplaten te maken. Maar waarom zou je, als er al honderden mooie wijzerplaten gratis op internet te krijgen zijn via websites als Facerepo en Watchawear? Daar kun je minutieus gekopieerde wijzerplaten downloaden van alle bekende, en minder bekende merken. In dit tips en trucs-artikel leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat. Zodat ook jij straks iedereen kunt verbazen met een ‘echte’ Rolex om je pols.
Facerepo
Eerst iets over Facerepo. Dit is een website die wordt gevuld door horlogeliefhebbers, die het leuk vinden om mooie wijzerplaten te delen. Elke keer als je een wijzerplaat van deze site ophaalt, word je erop gewezen dat die gratis is, en dat het niet de bedoeling is dat je ze in een pakketje stopt om ze voor geld aan anderen te gaan verkopen. Op die manier blijft het een vrijwilligersproject. Hoe lang het duurt valt overigens nog te bezien, want de grote horlogemakers van Rolex en Tag Heuer lopen zich al warm om dit soort sites via de rechter offline te laten halen. Zij vinden het niet leuk dat hun peperdure ontwerpen nu ineens gratis op smartwatches staan. Tot dusver is er echter niets illegaals aan, dus snel aan de slag!
Dropbox
Wat je nodig hebt is een smartphone of een tablet met Android. Vervolgens ga je naar de Google Plus-pagina van Watchmaker. Daar zul je tientallen, zo niet honderden wijzerplaten tegenkomen die mensen zelf hebben gefabriceerd, meestal op basis van een bestaand duur horloge. Maar je komt er ook veel eigen ontwerpen tegen. De ontwerpen kun je met één klik downloaden uit de dropbox-account van deze mensen. Tip: doe dat meteen met de smartphone waar Watchmaker op staat, dat scheelt een stap. Wijzerplaten kun je zoals al eerder gememoreerd ook tegenkomen op deze sites: facerepo.com en watchawear.com. Zodra je een bestandje hebt gedownload met het achtervoegsel .watch, kun je dat in de Watchmaker-app importeren. Vandaar is het een klein kunstje om het naar je smartwatch te sturen. Volg de aanwijzingen in de app.
Je eigen horloge op je smartwatch
Ben je nou gesteld op een mooie wijzerplaat, bijvoorbeeld die van je eigen analoge horloge, maar je komt die niet tegen en je kunt hem ook niet zelf maken, dan kun je op de Google Plus-pagina van Watchmaker een foto van zo’n horloge maken en dat posten. Geheid dat er iemand mee aan de slag gaat, als het een mooie ‘watchface’ wordt gevonden. Met enige mazzel kun je dan binnen enkele dagen of weken rondlopen met deze wijzerplaat. Maar pas op, sommige wijzerplaten worden fel beschermd door de horlogefabrikanten. Lukt of kan het niet, dan zullen anderen in het Watchmaker-forum op Google Plus je daar vanzelf op wijzen.
Je eigen foto
Watchmaker is niet de enige app die wijzerplaten naar je smartwatch kan sturen, en het is met vier euro ook niet de goedkoopste. Maar wij vinden het wel de makkelijkste en meest uitgebreide. Bovendien is het best leuk om zelf een wijzerplaat in elkaar te draaien, eentje met je eigen naam of foto erop bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn alleen maar beperkt door het formaat van het scherm van je smartwatch. En verder eindeloos. Hieronder een aantal voorbeelden.
De smartwatch op de meeste foto’s is een LG Watch Urbane. Kijk hier voor de review van deze Android Wear-smartwatch. Lees alles over Android Wear, smartwatches en meer op Wearablesmagazine.nl.
Meer informatie
Voor alle informatie over Android Wear hebben we een uitgebreid artikel opgesteld. Ben je nu enthousiast over een smartwatch, check dan ook even onze koopgids voor smartwatches en ons tips en advies archief.
Reacties (0)