Zo maak je de beste portretfoto’s met de iPhone 7 Plus

11 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
bokeh-effect

De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus lijken erg op elkaar, maar er zijn verschillen. De leukste feature van de 7 Plus? Hij maakt prachtige portretfoto's.

Tijdens het iPhone-event in september kondigde Apple zoals gebruikelijk twee nieuwe iPhones aan: iPhone 7 en iPhone 7 Plus. In het algemeen zijn ze gelijk, maar de iPhone 7 Plus heeft een aantal extra features en specs. Zo is het scherm groter, de batterij krachtiger en misschien wel de leukste feature: hij maakt prachtige portretfoto’s.

Apple gaf op het evenement een sneak-peek van de functie die op dat moment nog in bèta was en niet out of the box op de 7 Plus geïnstalleerd was. Met het uitbrengen van iOS 10.1 konden de foto’s gemaakt worden met het zogenaamde bokeh effect. De 7 Plus herkent meteen welk object er op de voorgrond moet en vervaagt de achtergrond tijdens het nemen van de foto.

Zo neem je een portretfoto

Nadat je de Camera op de iPhone hebt geopend scroll je in het menu naar ‘portret’. Dit is hetzelfde menu waarin onder andere ook ‘foto’, ‘video’ en ‘slo-mo’ staan. Wanneer je nu een foto maakt van een mens, dier of voorwerp, dan wordt de achtergrond direct vervaagd en wordt de foto opgeslagen. Zorg wel dat het object stil staat, aangezien het de telefoon tijd kost om de berekeningen te doen en om de foto op te slaan.

De sterkte van de blur hangt af van de afstand tussen het object en de achtergrond. Staat de persoon tegen een muur dan is de vervaging een stuk minder dan wanneer hij of zij in een open weiland staat.

Meer tips

Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad of iPhone? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Hier vind je ook specifieke tips voor de iPad.

Reacties (0)