Zo koppel je een iOS-apparaat aan je Android-smartwatch

18 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
android-wear-smartwatch-ios

Heb je een iOS-apparaat en wil je liever een Android Wear-smartwatch in plaats van de Apple Watch? Dan hebben we goed nieuws, want het is, zonder jailbreaking, mogelijk je Android Wear-smartwatch te koppelen aan bijvoorbeeld je iPhone.

Android Wear koppelen aan iOS-apparaat: zo doe je dat

Stel: je hebt wel een iPhone, maar geen interesse in een Apple Watch. Maar wel in smartwatches in het algemeen en die Android Wear-horloges zien er toch wel aantrekkelijk uit. Maar niet aantrekkelijk genoeg om er voor over te stappen naar een Android-smartphone. Zit je in deze situatie of ben je gewoon nieuwsgierig of het mogelijk is een Android Wear-smartwatch te koppelen aan een iOS-apparaat? Dan hebben we goed nieuws voor je: ja, het is mogelijk. En je hoeft er ook helemaal niet technisch voor te zijn aangelegd.

Dus je hoeft je iPhone niet te jailbreaken, waarmee je jezelf ontdoet van de garantie op het apparaat, en je hoeft ook je Android Wear-smartphone niet te rooten. Wat je wel nodig hebt is een Android-smartphone. Gelukkig is dat maar eenmalig, dus kun je er ongetwijfeld wel eentje lenen van je vrienden. In de bovenstaande video wordt stap voor stap uitgelegd wat er precies van je verlangd wordt. Voor iOS download je BLE Utility en voor Android Aerlink, die vervolgens de applicatie installeert op je Android-smartwatch.

Wanneer die laatste app geïnstalleerd is, open je hem op je smartwatch, zet je alle toggles aan en moet je ervoor zorgen dat Bluetooth aanstaat op je iOS-apparaat. Vervolgens laat je het Android Wear-horloge zoeken naar je iPhone en zul je zien dat beide apparaten binnen enkele minuten aan elkaar gekoppeld zijn. Daarna duurt het niet lang meer voordat je notificaties kunt ontvangen op je pols, vanaf je iPhone. Het fijne aan deze oplossing is dat je niets hoeft te breken of te kraken, waardoor het een toegankelijke methode is.

Reacties (0)