Zo komt de populariteit van de iPad weer terug

05 september 2016 2 Minuten 0 Reacties
ipad-pro-keyboard

Als er één fabrikant de tabletmarkt weer aan kan laten trekken, dan is het Apple wel met hun iPad. Welke features zou de iPad weer populair maken? Dat zoeken we dit in dit artikel uit.

Van recreatie naar productiviteit

Een belangrijke ontwikkeling die op het gebied van tablets plaatsvind, is de overgang van recreatie naar productiviteit. Tablets onder de 7 inch worden steeds vaker vervangen door de steeds groter wordende smartphones, terwijl laptops en hybrides ook steeds dichter naar elkaar groeien. Apple heeft deze ontwikkeling ook gezien, en heeft de ontwikkeling van de iPad Mini van 8 inch op een lager pitje gezet. De gewone iPad is vervangen door de iPad Pro series, specifiek gericht op… juist, productiviteit. Apple kan op deze manier de populariteit van de iPad weer terug krijgen.

iPads zijn krachtig genoeg om veel applicaties te kunnen runnen, dat bewijst de recent toegevoegde split-screen modus in iOS 10 wel. Ook het multitasken tussen apps gaat makkelijker in iOS 10, een feature die de iPhone 6 ook heeft. Zo is Apple met de iPad al bezig om productiviteit omhoog te brengen.

Wat is er nodig?

In de toekomst zal het nodig zijn om de noodzaak tegenover laptops groter te laten worden. Dit kan de iPad bereiken door onder andere een groter scherm te krijgen, zonder dat het apparaat zelf fysiek groter wordt. Hiermee wordt de mobiliteit groter, een voordeel voor mensen die veel onderweg zijn. Door de homeknop op het scherm te plaatsen kan er al veel ruimte bespaard worden. Een toetsenbord met een ingebouwde trackpad zal ook veel goed doen om lekker te kunnen werken.

De grootste klacht voor veel mensen om de laptop niet te vervangen voor een iPad, is de software. Daarom moeten er meer productiviteit-apps beschikbaar komen, waarmee er op zijn minst een gelijkwaardige ervaring met applicaties die draaien op laptops ontstaat. Apple zal dus veel moeten investeren in ontwikkelaars om dit voor elkaar te krijgen, zonder dat de interface te druk wordt. Apple zal een combinatie moeten vinden tussen de eenvoud van iOS, en de productiviteit van MacOS.

Ook zal de prijs van de iPad naar beneden moeten om een echt grote bedreiging voor laptops te worden. De laatste geruchten wijzen hier ook op. Niet iedereen kan zich bijna €700 veroorloven om een tablet te kopen. Als Apple een nieuwe markt wil aanboren nu de huidige markt redelijk verzadigd raakt, zal het met een scherpe prijs in combinatie met verhoogde productiviteit mensen serieus laten overwegen om een iPad te kopen.

Reacties (0)