Apple presenteert de nieuwe iPad Pro met M1-chip en Liquid Retina XDR

20 april 2021 2 Minuten 0 Reacties
nieuwe iPad Pro

Apple heeft de nieuwe iPad Pro gepresenteerd. Het 12,9"-model komt met de sterke M1-chip en een Liquid Retina XDR-display.

Apple heeft vanavond een nieuwe iPad Pro gepresenteerd. De nieuwe iPad Pro komt met dezelfde M1-chip als in de Macbook en moet zeer krachtige prestaties leveren.

De nieuwe M1 met 8 kernen moet tot 50 procent sneller zijn dan de vorige generatie iPad Pro. En leuk weetje, dat is tot 75 keer sneller dan het allereerste Pro-model. Qua gpu moet het 40 procent betere prestaties leveren.  Volgens Apple is dit nieuwe model verreweg de snelste tablet op de huidige markt.

Tot 2 TB aan opslaggeheugen

Apple zet ook stappen qua opslaggeheugen. Je kunt een model kiezen tot 2 TB aan opslaggeheugen. Ook is er een Thunderbolt-poort aanwezig. En kies je het lte-model? Dan is het goed om te weten dat er ook ondersteuning is voor 5g. Zo kun je overal ter wereld aan de slag met dit nieuwe model. Of dat nu gaat om een werkmeeting of om het streamen van je favoriete serie in de trein.

Advertentie

Het nieuwe model zet ook stappen op het gebied van foto- en videografie. Zo vind je diverse apps en mogelijkheden aan boord om professionele video’s te maken, waarbij de microfoons het geluid kraakhelder moeten opnemen. Voorop vinden we een TrueDepth-camera voor je selfies. Achterop vind je een twaalf megapixel Ultra Wide Camera met Center Stage-technologie, die altijd het midden zal vinden van het onderwerp.

Liquid Retina XDR-display

Volgens Apple is het nieuwe Liquid Retina XDR-display de nieuwe standaard met een helderheid van 1000 nits en accurate kleuren dankzij hdr. Apple komt met modellen in diverse afmetingen. De nieuwe iPad Pro komt met een 12,9″-scherm en beschikt over vier speakers. Uiteraard wordt de Apple Pencil ook weer ondersteund. Ook komt er een 11″-model, maar deze is zonder het nieuwe Liquid Retina XDR-display.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Pro is vanaf 30 april te bestellen. De nieuwe 11-inch en 12,9-inch zijn beschikbaar in de kleuren Silver en Space Grey en met configuraties met 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB en 2 TB aan opslaggeheugen. De 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 899 euro (wifi) en 1069 euro (wifi en 5g). De 12.9-inch is verkrijgbaar vanaf 1.219 euro (wifi) en 1.389 euro (wifi en 5g). In de tweede helft van mei wordt de nieuwe iPad Pro geleverd. Kijk voor meer informatie op de website van Apple.

De nieuwe iPad Pro kan ook deze keer met diverse accessoires gekocht worden, waaronder de Apple Pencil (135 euro) en een Keyboard Folio (199 euro voor 11-inch en 219 euro voor 12.9-inch).

Lees meer over Apple.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)