Het zakelijke pensioen van de iPad 1

12 september 2013 2 Minuten 4 Reacties
eerste-iPad

Met de komst van iOS 7 en weer een nieuwe iPad is het moment aangebroken voor een zakelijk pensioen van de iPad 1, en is de iPad 2 minimaal nodig om in het werkend leven uit de voeten te kunnen.

Nu de introductie van de iPad 5 steeds dichterbij komt en de iPad-familie er straks weer een lid bij heeft wordt steeds duidelijker dat de nestor, de eerste generatie iPad, ouderdomsverschijnselen vertoont en het zakelijk allemaal niet meer bij kan benen.

Met een respectabele leeftijd van 3,5 jaar kan de iPad 1 terugkijken op een roemruchtige carrière waarin het apparaat slimmer en papierloos werken voor het eerst echt mogelijk maakte. Maar nu is het moment aangebroken voor een zakelijk pensioen en is de iPad 2 minimaal nodig om in het werkend leven uit de voeten te kunnen.

Geen iOS 7

Vanaf iOS 6 kon de iPad 1 het al niet meer bijbenen. Deze software-update gold al niet meer voor de 1 en dat betekende dat iPad 1 gebruikers verstoken bleven van alle features die zakelijk interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe opties in mail en in het gebruik van handtekeningen. Met de komst van iOS 7 wordt de achterstand alleen maar groter.

Lees meer over de verbeteringen voor bedrijven en zakelijke gebruikers binnen iOS 7, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Geen update van apps

In het verlengde van de systeemupdates worden apps geschikt gemaakt voor het nieuwe systeem en daarmee ongeschikt voor eerdere systeemversies. Met iOS 7 is de kans groot dat de minimumvereiste voor relevante zakelijke apps iOS 6 wordt en die draait niet op de iPad 1.

Geen camera

Dit gemis doet zich al wat langer voor, maar het wordt steeds lastiger om zakelijk zonder camera te werken. Met de camera leg je situaties vast en die deel je met anderen of met systemen. De camera is je scanner van documenten en visitekaartje. De camera zorgt voor online samenwerken met video.

iPad 1 nutteloos?

Nee, niet voor privégebruik. Je kunt er nog steeds mee mailen, internetten, lezen en gamen en dat is voor de vrije tijd meestal voldoende. Maar voor de zakelijke professional zit er niets anders op dan de grijze haren van de 1 te respecteren en voor verjonging te gaan.

Reacties (4)