‘WhatsApp werkt aan ‘markeer als gelezen’-optie voor notificaties’

13 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-november

Zoals het er nu naar uitziet werkt berichtendienst WhatsApp aan een 'markeer als gelezen'-optie voor in de binnengekomen notificaties. Wanneer je op die knop zou drukken, dan kun je een notificatie dus weghalen en het bericht hebben gelezen met één handeling.

‘Markeer als gelezen’-optie voor WhatsApp-notificaties

Je kent het wel: je ontvangt een notificatie van WhatsApp met daarin een bevestiging van een afspraak, of iets in die zin, of in elk geval iets waar je niet direct op hoeft te antwoorden. Je veegt die notificatie weg, maar het volgende bericht komt dat eerdere bericht ook weer in beeld. Pas wanneer je de app opent om het bericht te bekijken, gaat de notificatie pas helemaal weg. Dat kan in sommige gevallen voor wat irritatie zorgen. Daarom lijkt de populaire berichtendienst nu te werken aan een ‘markeer als gelezen’-optie.

Wanneer je op de knop binnen de notificatie drukt, dan geef je aan dat je het bericht gelezen hebt en wordt de notificatie weggehaald. Je hoeft de app dus niet te openen om dat bericht weg te halen, waardoor je met één handeling voor veel rust kunt zorgen. Momenteel lijkt WhatsApp de optie te testen in de bèta van de app, maar de functie is helaas nog niet te gebruiken. De knop ervoor is al wel verschenen. De berichtendienst heeft zelf nog niets bekendgemaakt over deze functie; laten we hopen dat dit snel zal gebeuren.

Reacties (0)