WhatsApp werkt aan iPad-versie

09 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-ipad

Zoals het er nu naar uitziet werkt de populaire berichtendienst WhatsApp officieel aan een iPad-versie, die je zonder iPhone kunt gebruiken. Het is nu al mogelijk de dienst op je iPad te gebruiken, maar dat gaat dan via de Web-versie van de app.

WhatsApp komt naar de iPad

De website WABetaInfo meldt dat WhatsApp momenteel werkt aan een iPad-versie van de populaire berichtendienst. Het was al mogelijk de app op je iPad te gebruiken door naar de Web-versie te gaan, maar de connectie verloopt dan officieel via je iPhone (of een andere gekoppelde smartphone). De versie waar nu achter de schermen aan wordt gewerkt, wordt echt uitgebracht voor iPad en zal dus ook zonder smartphone werken. Het is nog niet bekend of de app straks werkt op alle iPad-modellen of alleen de nieuwste versies.

Om WhatsApp straks op je iPad te kunnen gebruiken, dien je wel een ander telefoonnummer te gebruiken (aangezien de chatdienst het niet toelaat hetzelfde nummer op twee apparaten te gebruiken). In de kern is de app hetzelfde als op de iPhone, maar dan met ondersteuning voor het grotere iPad-scherm. Daardoor is er nu ruimte voor een splitscreen-aanzicht, met links de contactpersonen en rechts de chats. Ook is er ondersteuning voor horizontale en verticale oriëntatie, evenals Touch ID. Daarnaast kun je tevens bellen via de app.

Reacties (0)