‘Whatsapp komt met app voor tablets’

05 juni 2014 2 Minuten 0 Reacties
WhatsApp

Een anonieme medewerker van Whatsapp zou deze week tegenover de Duitse krant Bild aangegeven hebben dat er een speciale tabletversie van de populaire app komt.

Als er één dienst is waar menig Nederlander dagelijks gebruik van maakt dan is het wel Whatsapp. Deze chat-app is immens populair, ondanks dat Facebook de app onlangs overnam voor heel wat geld. Toch is Whatsapp nog niet perfect want alleen via een omweg is de app te gebruiken op tablets. Daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

Tablet-versie Whatsapp

Een anonieme medewerker van Whatsapp zou namelijk deze week tegenover de Duitse krant Bild aangegeven hebben dat er een speciale tabletversie van de populaire app komt. Deze versie zou geschikt zijn voor tablets met Windows, Android en iOS als besturingssysteem. Met deze app zou het niet meer verplicht zijn om een telefoonnummer aan je account te koppelen, iets dat Whatsapp tot op heden alleen geschikt maakte voor smartphones en tablets met een simkaart-slot.

Naast een versie voor tablets zou Whatsapp verschillende nieuwe functies in de apps introduceren. Zo moet het volgens dezelfde anonieme bron mogelijk worden om als verzender van een foto aan te geven hoelang deze voor de ontvanger zichtbaar mag zijn, wat te vergelijken is met de populaire Snapchat-app. Ook zou er gewerkt worden aan een nachtmodus waarbij de kleuren van de app aangepast worden. Dit moet het gebruik van de app in donkere omgevingen comfortabeler maken voor de ogen. Daarnaast is Whatsapp volgens de bron druk bezig met het integreren van nieuwe functionaliteiten van iOS 8, het nieuwe besturingssysteem dat Apple eerder deze week voor de iPad en iPhone aankondigde.

Bellen via Whatsapp

Als laatste nieuwe feature zou het mogelijk worden om binnenkort andere Whatsapp-gebruikers te bellen via een mobiele dataverbinding. Dit is echter al eens door de dienst aangekondigd dus is geen grote verrassing.

Met een korrel zout

Vooralsnog blijft het bij geruchten van één anonieme bron en moeten we het dus met een korrel zout nemen. Tegenover Nu.nl geeft de CEO van Whatsapp aan niet te willen reageren op “een publicatie met zulke lage journalistieke standaarden”.

Reacties (0)