WhatsApp-gebruikers moeten voortaan 16 jaar of ouder zijn

25 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

WhatsApp heeft de leeftijdsgrens voor zijn gebruikers verhoogd. Voortaan moeten alle gebruikers tenminste zestien jaar of ouder zijn. Ben je iets jonger, dan kun je nog met toestemming van je ouders toegang krijgen tot de populaire berichtendienst.

Leeftijdsgrens WhatsApp verhoogd

Ben je nog geen zestien jaar, maar gebruik je wel WhatsApp? Dan is de kans aanwezig dat je toegang tot de populaire berichtendienst ontzegd wordt. De dienst verhoogt de minimale leeftijd namelijk naar zestien jaar; dat is een verhoging van drie jaar in vergelijking met de oude regels. Gebruikers van de app zullen in de komende weken een notificatie krijgen met daarin de vraag of ze kunnen bevestigen dat ze zestien jaar of ouder zijn. Ook moeten de nieuwe gebruikersvoorwaarden en het nieuwe privacybeleid worden geaccepteerd.

WhatsApp is eigendom van Facebook, maar heeft wel zijn eigen voorwaarden en beleid. In dat nieuwe beleid staat ook beschreven dat gebruikers binnenkort een kopie van hun informatie, die de app heeft verzameld, kunnen downloaden. Daar staan onder meer je contactpersonen en de mensen die je hebt geblokkeerd in. Net zoals Instagram en Facebook voert ook de berichtendienst dus veranderingen door op basis van de nieuwe Europese wet GDPR, in Nederland Algemene Verordening Gegevensbescherming genoemd.

Reacties (0)