Wetenschapper ontwikkelt besturing tablet op basis van echte tools

02 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
TouchTools-ipad

Tablets worden, zoals wellicht algemeen bekend is, bediend middels zogenaamde gestures, oftewel vingerbewegingen. Deze bewegingen zijn vrij eenvoudig maar niet altijd even natuurlijk. Een wetenschapper aan de Amerikaanse Carnegie Mellon-universiteit heeft een nieuwe manier van besturing ontwikkeld, op basis van tools uit het echte leven als een stift of een gum.

De wetenschapper geeft aan dat de manier waarom we bewegingen op een touchscreen uitvoeren geïnspireerd kan worden op de manier waarop we objecten uit het echte leven gebruiken. Het resultaat is TouchTools, een nieuwe manier van het bedienen van je tablet met een aantal gestures die herkenbaar zijn en daardoor eenvoudig zijn te gebruiken. Met de vingers wordt dan een gesture (gebaar) uitgevoerd dat we reeds toepassen bij het gebruik van het fysieke object.

Zo kun je gummen door je vingers precies zo te gebruiken alsof je een gum vast zou houden, kun je vingers op het scherm plaatsen alsof je ze op een muis plaats om een muis te gebruiken, en is het mogelijk om een meetlint uit te trekken door je vingers uit elkaar te vegen zoals je dat bij een fysiek meetlint zou doen. Volgens de wetenschappers zijn deze gestures veel sneller te ontdekken door gebruikers en eenvoudiger te gebruiken. Gebruikers imiteren namelijk het fysiek vasthouden van de tool die ze willen gebruiken. Door de software wordt geïnterpreteerd welke tool dit is.

Advertentie

TouchTools lijkt op het eerste gezicht een welkome toepassing voor tablets, maar het is niet duidelijk of de we techniek op termijn ook daadwerkelijk in tablets gaan terugzien.

Reacties (0)