Waarom gebruikers overstappen van Android naar iOS en andersom

24 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
tablets-algemeen-groot

Het Amerikaanse PCMag heeft onderzoek gedaan onder 2500 gebruikers waarom mensen overstappen van besturingssysteem. Gekeken werd naar de redenen waarom mensen van iOS naar Android overstappen of juist de omgekeerde weg hebben bewandeld.

De echte fans van Apple zul je nooit met een Android-apparaat zien lopen, terwijl de diehard Android-fans er niet aan moeten denken om een iPhone of iPad te hebben. Toch zijn er ook genoeg mensen die juist bewust gekozen hebben om te wisselen van besturingssysteem. In een onderzoek van het Amerikaanse PCMag onder 2500 gebruikers werd gekeken waarom mensen hebben gewisseld van mobiel besturingssysteem.

Van de 2500 deelnemers aan het onderzoek gaf 18 procent aan van Android naar iOS te zijn gegaan. Van iOS naar Android gingen 11 procent van de gebruikers. De andere 71 procent hebben nog nooit van besturingssysteem gewisseld. Vervolgens werd in het onderzoek gevraagd waarom mensen gekozen hebben voor een ander besturingssysteem.

Gebruikerservaring vs. betere prijzen

Van de gebruikers die van Android naar iOS zijn gegaan gaf 47 procent aan dat iOS een betere gebruikerservaring biedt. Andersom geldt dit ook. 30 procent van de nieuwe Android-gebruikers geeft aan dat Android een betere gebruikerservaring biedt dan iOS. Andere opvallende punten uit het onderzoek zijn dat 29% aangeeft dat Android beter betaalbaar is dan iOS, terwijl dit andersom voor 11 procent van de gebruikers geldt. In de tabel vind je de percentages en de redenen waarom gebruikers zijn overgestapt van besturingssysteem.

Opvallend is verder dat het besturingssysteem zelf niet vaak genoemd werd als reden voor het overstappen. Slechts 19 procent gaf aan om specifiek over te stappen door het besturingssysteem. De prijs (33 procent) en het merk (26 procent) werden vaker opgegeven als reden.

Bron PCMag Via Phone Arena

Reacties (0)