Voor 15 dollar geen reclame op je Kindle Fire tablet

09 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Kindle-Fire-HD-2

Vorige week onthulde Amazon drie nieuwe tablets als opvolgers van de vorig jaar gelanceerde Kindle Fire. Amazon heeft zich niet ingehouden wat de specificaties betreft en lanceert zelfs een 8.9 inch tablet met een display dat een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels heeft. Daarbij heeft Amazon de originele Kindle Fire voorzien van een snellere processor en een lagere prijs.

De vernieuwde 7 inch Kindle Fire heeft een prijs van 159 dollar meegekregen, terwijl de 7 inch en 8.9 inch Kindle Fire HD voor respectievelijk 199 dollar en 299 dollar verkocht zullen worden. Toch zit er een klein addertje onder het gras, zo bleek vlak na de presentatie van de tablets. Alle nieuwe Kindle Fire tablets tonen namelijk advertenties in het ontgrendelscherm. Op deze plek licht Amazon ‘special offers’ uit. In eerste instantie werd gedacht dat gebruikers van de tablets, in tegenstelling tot Kindle modellen van vorig jaar, geen optie hadden om voor een extra bedrag de advertenties uit te zetten maar Amazon heeft nu bevestigd dat die mogelijkheid er wel komt.

Toen vorige week bekend werd dat de Kindle Fire tablets automatisch advertenties zouden tonen kreeg Amazon nogal wat kritiek te verwerken. Blijkbaar heeft dit de gedachten van het bedrijf doen veranderen. Amazon laat vandaag weten dat klanten 15 dollar extra kunnen betalen om onder de advertenties op het ontgrendelscherm uit te komen. Toch denkt het bedrijf dat maar weinig klanten van deze optie gebruik zullen maken aangezien de ‘special offers’ niet als irritant ervaren worden. Toch is Amazon blij de klanten nu een keuze te bieden. De 15 dollar opt-out mogelijkheid geldt voor alle nieuwe Kindle Fire modellen.

Kindle Fire in Europa

Net als vorig jaar zijn ook dit jaar de Kindle Fire (HD) modellen niet in Nederland te koop. Wel zijn de Kindle Fire tablets inmiddels te koop in diverse landen om ons heen, waaronder Italië en Duitsland. Deze landen hebben onlangs ook toegang gekregen tot de Amazon Appstore.

Bron: Arstechnica

Reacties (0)