Video: Microsoft onthult tabletinterface Windows 8

02 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-feature

Microsoft heeft vannacht de tabletinterface van haar nieuwe Windows 8 besturingssysteem gedemonstreerd. De interface draait naast de traditionele interface die we van Windows kennen. Microsoft zegt zich met Windows 8 te richten op dekstops, laptops en tablets aangezien het platform nu ontworpen is voor zowel kleine als grote schermen, met of zonder touch en/of keyboard. Toch lijkt de focus vooral op touch te liggen.

De touch interface heeft veel weg van de Metro interface die we kennen van de Windows Phone met rijke kleuren en zogenaamde ‘Live Tiles’. De tegels hebben een groter formaat dat applicaties en kunnen zo meer informatie tonen; een preview van een applicatie, een afbeelding, notificaties, een tekstbestand, of een website. Veel van de duidelijke veranderingen van Windows 8 zijn bedoeld om het OS te optimaliseren voor tablets.

Video demonstratie Windows 8

Advertentie

Multitasking is een belangrijk onderdeel van Windows en dit blijft ook behouden voor tablets. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘snap’ functie waarmee je twee applicaties tegelijkertijd in het scherm kunt laten draaien. Windows verdeelt je scherm dan in twee delen, welke je ook kunt aanpassen qua grootte. Zo kun je Twitter aan de linkerkant laten draaien terwijl je rechts een website bezoekt.

Applicaties

Qua applicaties verschijnen er twee omgevingen waarin deze ontwikkeld en gedraaid kunnen worden; de standaard Windows met de bekende .exe bestanden en een omgeving voor applicaties gebaseerd op HTML5, Javascript en CSS. Dit kun je vergelijken met de applicaties uit de Android Market en de Apple App Store.

Verdere belangrijke elementen zijn een vernieuwde browser in de vorm van Internet Explorer 10 met Silverlight, een Windows App Store, en de integratie van Office 365. Daarnaast heeft Microsoft een nieuw virtueel toetsenbord ontwikkeld met toetsen aan de linkerzijde en rechterzijde van het scherm, wat typen makkelijker zou maken.

Wanneer Windows 8 officieel gelanceerd wordt is nog niet bekend, maar wel weten we dat het niet onder de naam ‘Windows 8’ zal zijn. Wat het is blijft de vraag.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)