Video: Kobo Glo HD vergeleken met de Kobo Aura H2O

13 april 2015 2 Minuten 0 Reacties
kobo-glo-hd

In de video in dit artikel wordt de nieuwe Kobo Glo HD e-reader vergeleken met de vorig jaar gelanceerde en waterdichte Kobo Aura H2O.

Vanaf 1 juni ligt er een nieuwe e-reader van Kobo in de Nederlandse winkels; de Kobo Glo HD. Dit model komt met een prijskaartje van 129,99 euro, moet de Aura H2O opvolgen en wordt gefocust op puur comfortabel lezen. In de video in dit artikel wordt de nieuwe Kobo Glo HD vergeleken met de Kobo Aura H2O.

De Kobo Glo HD heeft een scherm van maar liefst zes inch en een schermresolutie van 1440 bij 1072 pixels. Daarmee is de Kobo Glo HD scherper dan succesvolle modellen als de Kobo Aura H2O. De afmetingen van het apparaat zijn 15,7 bij 11,5 bij 0,92 cm, wat samen met het gewicht, slechts 180 gram, zorgt voor een prima draagbaarheid. Het Carta E-inkt-scherm wordt verlicht door ComfortLight en aangedreven door een 1 GHz SoC. Verder beschikt de e-reader over wifi, 4GB aan intern geheugen en een batterij die twee maanden mee moet gaan.

De collega’s van Goodereader hebben de Glo HD vergeleken met de Aura H2O, het waterdichte topmodel van de e-readerfabrikant. In onderstaande video worden de e-readers naast elkaar gelegd.

Advertentie

Uit de video en de specificaties van beide e-readers kunnen we opmaken dat de Kobo Glo HD beschikt over een iets kleiner display maar een hogere pixeldichtheid. Hierdoor zouden teksten iets scherper over moeten komen maar dit blijkt meer theorie dan praktijk. De Glo HD moet het echter doen zonder SD-kaartlezer en maakt gebruik van een capacitief touchscreen in plaats van infraroodtechnologie. Dit laatste maakt zoomen op de Aura H2O wat lastiger. Het scherm is echter volgens de collega’s van Goodereader grotendeels vergelijkbaar, met dezelfde zwartwaarden en hetzelfde contrast. Ook de gebruikservaring komt grotendeels overeen, met dezelfde mogelijkheden, toepassingen en fonts. Er zijn wel wat kleine verschillen te vinden in onder meer de grootte van lettertypen. Qua design is de Glo HD iets minder chique en voorzien van een structuur op de achterzijde. Daarbij is de H2O natuurlijk waterdicht.

Reacties (0)