Video: Kinect achtige technologie voor Android tablets en smartphones?

25 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
Android-gebaren

Nadat de Wii gebruikt werd als inspiratie voor een aantal mobiele games en hun bediening, is het nu de beurt aan Kinect om de mobiele apparaten echt de laten evolueren. Vorige maand lukt het iemand om Microsoft Kinect te hacken en te laten werken op Android en nu wordt er een vergelijkbare techniek ontwikkelt voor het mobiele besturingssysteem van Google.

We hebben het over op Kinect-achtige gebaren gebaseerde apps voor Android tablets en smartphones. Het bedrijf XTR3D is degenen die ermee aan de slag is gegaan en het resultaat is de applicatie genaamd iZi. Hiermee kunnen gebaren gelezen en applicaties bediend worden en je kunt er games mee spelen. Zie de demo na de break voor extra info, en als het je aan Minority Report doet denken.. dat hadden wij dus ook.

Het zwaaien met de hand wordt gebruikt om van pagina te veranderen en knijpende gebaren voor het zoomen. Je hoeft er blijkbaar niet heel dicht op te zitten en het ziet er zeker indrukwekkend uit. We weten niet of er extra hardware (extra camera’s) nodig zijn, of dat er puur gebruikt wordt gemaakt van de bestande camera’s.

Bron: Droidgamers

Reacties (0)