Video: iPad 2 versus iPad 1

07 maart 2011 2 Minuten 0 Reacties
ipad-2-vs-iPad-1

Nu de iPad 2 officieel gepresenteerd is moeten we natuurlijk de eerste generatie vergelijken met de nieuwe generatie. Vanaf een grote afstand lijken beide apparaten misschien op elkaar, maar er zijn een paar interessante toevoegen op de iPad 2 verschenen die de tablet weer op een lijn zetten met de concurrentie. Maar, wat is de belangrijke vraag voor de echte Apple fans? Wat krijg ik wanneer ik mijn oude iPad inruil voor de iPad 2?

Voordat we daarover beginnen zijn er een hoop dingen die niet (of nauwelijks) veranderd zijn in de tweede generatie. Het display is exact hetzelfde als voorheen, net als de resolutie: 9.7 inch LED IPS LCD met een 1.024 bij 768 pixels resolutie. Ook zijn de opslaggeheugen mogelijkheden hetzelfde; 16, 32, 64GB opties. Wifi is nog steeds 802.11 a/b/g/n, Bluetooth blijft 2.1 + EDR, accelerometer is er nog steeds en je kunt de iPad in het zwart aanschaffen. Maar vanaf hier gaan er dingen veranderen in positief opzicht.

Je kunt de iPad 2 in het zwart aanschaffen, maar ook krijg je de optie voor een wit frame. De iPad 2 processor is verbeterd van een 1GHz Apple A4 naar een 1GHz dual-core Apple A5. We weten niet zeker of er qua RAM geheugen of grafische processor iets verbeterd is, maar we weten wel dat wat ze ook gedaan hebben het totaalpakket een stuk lichter gemaakt heeft. Voorheen woog de iPad 680 gram of 730 gram, afhankelijk van je keuze voor 3G of niet, nu weegt de zwaarste iPad 613 gram. De lichtste versie, puur Wifi, is 601 gram.

iPad 2 SmartCovers demo en vergelijking iPad 1 met iPad 2

In de iPad 2 krijg je ook een gyroscoop waar de iPad 1 deze niet had. De dikte van de gehele unit is met 33 procent geslonken van 13.4mm tot 8.8mm en je krijgt niet een, maar twee nieuwe camera’s. We weten nog weinig over de mogelijkheden van deze camera’s, maar de camera aan de voorzijde is een VGA webcam en de camera aan de achterzijde kan 720p materiaal opnemen.

Advertentie

Klinkt best goed, toch? Dat zijn alleen de specificaties. Ook zijn er nieuwe items toegevoegd aan iOS 4.3 die de ervaring op deze nieuwe tablet nog verder verbeteren, en Apple heeft zelf een nieuw cover systeem ontwikkeld dat werkt met magneten en de iPad automatisch aan en uit zet wanneer de cover over het scherm valt.

De kosten voor de iPad 2 zijn hetzelfde als de iPad 1 (zonder de huidige korting dan). Betere specs voor hetzelfde geld dus.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)