Video: iPad 2 uit elkaar gehaald en slechte camera onthuld

12 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
ifixit-ipad-2-teardown

iFixit haalt vaker producten uit elkaar om exact te zien wat er binnenin allemaal zit en deze keer is het de beurt aan de net gelanceerde iPad 2. Helaas is er meer slecht nieuws dan goed nieuws als we de onderdelen bekijken, maar we hebben in ieder geval gezien dat de tablet een RAM geheugen van 512MB heeft, en niet de 256MB waarover gespeculeerd werd.

Ook zien we een A5 dual-core processor terug die waarschijnlijk van Samsung is, hoewel dat nog niet bevestigd is en ook niet in de video naar voren komt. De afgelopen maanden ging juist de informatie rond dat Apple overgestapt zou zijn op haar eigen processoren. De iPad 2 krijgt van iFixit een reparatie score van 4 (van de 10) punten. Dit komt vooral door het zeer dunne en fragiele display. Het is bijna onmogelijk om het display los te halen zonder 9.7 inch scherm te breken.

De zogenaamde ‘teardown’ onthult ook een 6570 mAh batterij, sterk genoeg voor dezelfde levensduur als de iPad 1, maar met een sterkere processor. Slecht nieuws is ook dat de camera aan de achterzijde minder dan 1 megapixel is, waarschijnlijk dezelfde als die op de ipod Touch – fixed focus dus. Wil jij nog steeds een iPad 2?

Reacties (0)