Video: Cornerstone biedt splitscreen multitasking op Android tablets

04 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
cornerstone

We kennen inmiddels allemaal de mogelijkheid wel om de multitasken op tablet computers, maar het is niet mogelijk om meerdere applicaties tegelijkertijd te zien draaien in je scherm, zoals dat wel mogelijk is op een PC of Mac computer. Cornerstone heeft hier een oplossing voor gevonden.

Door middel van een splitscreen modus kun je tot drie vensters openen (een groot venster en twee kleine vensters) en daarin bijvoorbeeld YouTube, Facebook en Skype draaien. Cornerstone is ontwikkeld voor Android Honeycomb en Gingerbread tablets. Enige nadeel van het hele verhaal is dat Cornerstone niet direct beschikbaar zal zijn voor ons als consument. Het systeem zal in eerste instantie aangeboden worden aan de software en hardware fabrikanten en de keuze is dan aan hen om dit te integreren.

Kortom, we zullen nog even af moeten wachten voordat we de eerste Cornerstone systemen tegen gaan komen op de markt. Er komt het tweede kwartaal van dit jaar wel een testversie uit dus we hopen het snel in levende lijve tegen te komen.

Reacties (0)